avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal art 280
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal art 280

acum 2 luni sora mea a venit pe la mama,eu cu mama nu vorbesc,ajungand acasa,a inceput sa ma injure iar cand am trecut pe langa ea sa repezit la mine inpreuna cu mama si ma altoit cu o plasa in care avea un borcan si o umbrela,eu fiind cu finul meu,in acea invalmaseala ea sa lovit la picior,probabil de genuchiul meu,creind ui o vanataie,eu m-am retras impreuna cu finul meu,intentia mea nu a fost sa o lovesc,daca era asa foloseam mana,dar nu am lovit-o intentionat,dupa 2 luni ,adica azi pe 6 ma trezesc cu citatie,am fost la politie si ma instiintat ca am dosar penal de vatamare corporala,art 280,am dat declaratie cum sa intamplat si a zis sa aduc si eu martori sa mearga cu dosarul la procuratura,in acest caz ce se poate intampla,eu nu am mai avut probleme cu legea,ce pot face?va multumesc anticipat,as dori sa-mi raspundeti si mie
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:31, 6 Iulie 2010
Art. 180 Cod penal, nu 280.Ideea este sa propuneti si dvs. martorii pe care ii aveti si care sa confirme ceea ce ati scris in declaratie, adica faptele asa cum s-au petrecut.Se poate sa primiti nup., mai ales daca nu ati mai avut probleme cu legea sau, in cel mai rau caz sa primiti o aamenda administrativa daca nu veti reusi sa va disculpati.
Art.180 c.pen.-loviri si alte violente, depinde de numarul de ingrijiri medicale din certificatul medico-legal, incadrarea dvs.juridica.
Propuneti martori si nu dati ncio declaratie pana nu consultati un avocat.
Impacarea cu partea vatamata inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire tanis tanis O prietena a fost lovita cu pumnul in fata,il cunoaste pe agresor,are certificat medico -legal, iar martori au fost doua persoane, mama prietenei si un domn ... (vezi toată discuția)
Ultraj Gabriel Ungureanu Gabriel Ungureanu Buna ziua Am o plangere penala impotriva mea, pentru ultraj, facuta de secretarul primariei din Calimanesti. Procurorul a dat neinceperea urmarii penale si ... (vezi toată discuția)
Art 260 dolar dolar am avut o altercatie cu sora mea,am dosar penal de vatamare corporala pt o vanataie,ea are 2 martori,iar eu 3 martori,pe mine ma audiat,iar eu am zis ca m-am ... (vezi toată discuția)