avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 260
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 260

am avut o altercatie cu sora mea,am dosar penal de vatamare corporala pt o vanataie,ea are 2 martori,iar eu 3 martori,pe mine ma audiat,iar eu am zis ca m-am aparat sa nu-mi dea cu plasa in cap,cu care ma lovea ,iar martorii mei ma tragea sa nu mai dea in mine,iar martori ei era tot langa ea ,a fost un haos,ea a iesit vanata,am fost la politie sa dau declaratie,i-am spus ca m-am aparat cu mainile,sa nu mai dea,si ca poate am lovit tot ca sa ma apar,martorii mei au declarat ca eu nu, am dat deloc in ea,toti trei asta a spus,pe doi dintre ei care era langa mine,care ne despartea pe mine si pe sormea,le-a facut dosar de marturie mincinoasa,iar celuilalt care era la 10 metri nu ia facut,asta este marturie mincinoasa? ce se poate intampla cu ei? ce trebuie sa facem?va multumesc!astept raspuns va roooooooog! IONUT
Trebuie sa va impacati si sa retrageti plangerile.
Terminati cu prostiile!
Ati mai postat acest subiect. De ce nu ati scris in continuarea primului topic? conform regulamentului nu puteti deschide mai multe topicuri legate de acelasi subiect.
Persoanele carora li s-a facut dosar penal pentru marturie mincinoasa trebuie sa se apere.Altfel, risca sa fie pedepsiti.
Dvs. ati putea sa fiti cercetat pentru Art. 261 C pen care incriminează încercarea de a determina o persoană prin constrângere ori corupere să dea declaraţii mincinoase într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos buruianaciprian80 buruianaciprian80 salutare,o intrebare am,ce se poate intimpla daca esti gasit ca martor mincinos??? (vezi toată discuția)
Ce sanctiune atrage neprezentarea martorului in procesul penal Paunel Costinela Paunel Costinela Inopinant, am fost martor la un scandal care a ajuns in instanta, benevol am mers si am dat declaratie la politie fara sa stiu ca am sa primesc citatie pentru ... (vezi toată discuția)