avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

dupa incheierea certificatului de mostenitor trebuie sa mai fac ceva ,pentru a fi proprietar cu acte in regula? La mostenire a renuntat sora si mama , in fata notarului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 22:11, 6 Iulie 2010
Certificatul de mostenior nu este titlu de proprietate. Puteti face partajul voluntar, tot in fata notarului, in care dvs. luati intreaga masa succesorala.
av.M.Hornea
hornea alina a scris:

Certificatul de mostenior nu este titlu de proprietate. Puteti face partajul voluntar, tot in fata notarului, in care dvs. luati intreaga masa succesorala.
av.M.Hornea
...partaj cu cine sa faca daca ceilalti succesibili au renuntat?...si intr-adevar cm-ul nu e titlu de proprietate insa nu e mai putin adevarat ca el constata dobandirea proprietatii prin binomul deces-succesiune...deci:1)daca in mostenire exista imobile inscrise in cf trebuie sa mergeti cu cm-ul la biroul de carte funciara daca nu a facut notarul acest lucru asa cum e obligat...2)mergeti la primaria unde sunt situate bunurile pentru a cere modificarea rolului fiscal pe numele dvs...
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters4579, utilizator
Daca o persoana renunta la mostenire, vine la mostenire urmatoarea clasa de mostenitori dupa renuntatori. Sora nu are descendenti? Cert e ca nu, dar intreb.
pai ce a intrat in masa succesorala?
Cerificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate, dar este un act declarativ de drepturi.Daca este deschisa cartea funciara va putei intabula dreptul dvs.succesoral de proprietate, putei merge la primarie pentru a va face inregistrare fiscala si este OK.Daca imobilul care a facut parte din masa succesorala a fost bun comun al defunctului dvs.tata si al mamei, este necesar ca mama sa va faca un cat de instrinare(donatie, vanzare,intretinere) ptr.cota parte de proprietate pe care o detine, pentru a va intregi proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vidus vidus Va supuna atentiei urmatoarea speta cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac In urma cu cativa ani am deschis succesiunea (in instanta) dupa sora mea care din ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)