avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va supuna atentiei urmatoarea speta cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac
In urma cu cativa ani am deschis succesiunea (in instanta) dupa sora mea care din pacate a decedat. Toate bune si frumoase s-a pronuntat o hotarare care in prezent este irevocabila, problea este ca in momentul in care s-a stabilit masa succesorala a fost omis un loc de veci.
Putem face acum iesirea din indiviziune avand in vedere faptul ca mostenitorii au omis sa faca referire la acel loc de veci iar instanta cand a stabilit masa succesorala nu a facut nicio referire (intrucat nu avea cunostinta de existenta acestuia)?

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:33, 24 Noiembrie 2009
Puteti face mostenire suplimentara la notar in baza sentintei, iar apoi partajarea masei succesorale (adica a locului de veci), in care stabiliti care dintre mostenitori sa preia in exclusivitate locul de veci, eventual cu plata unei sulte pt. ceilalti mostenitori, sau chiar fara, daca va intelegeti.
Mergeti la un notar care are competenta in raza unde s-a aflat ultimul domiciliu al defunctei, trebuie sa mergeti toti cei numiti mostenitori in sentinta initiala, care trebuie sa fie definitiva si irevocabila, cu acte de stare civila si un act din care sa reiasa ca locul acela de veci este al surorii Dvs. decedate.
Si bineinteles daca nu ati partajat nici masa succesorala din sentinta, o putei face acuma, tot la notar, duceti sentinta si acte care sa dovedeasca ca proprietar este sora Dvs. defuncta iar mostenitorii din sentinta, stabiliti de instanta, sa se imparta intre ei.
buna ziua!
faceti o suplimentare!
in acest supliment introduceti si locul de veci omis.
pueti cu aceasta ocazie sa faceti si un act de partaj cu privire la locul de veci.
din cate stiu nu prea exista acte de proprietate pentru locurile de veci.
Intr-adevar! Nu exista acte de proprietate ci doar act de concesiune loc de veci!
:D
In rest , dna Manuela Bernat a precizat foarte corect...se face certificat suplimentar de mostenitor la notarul care a dezbatut succesiunea!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre surori in ceea ce priveste mostenirea Boogy33 Boogy33 Au fost 4 surori. Una din ele a decedat, acum o luna. Au Act de Partaj Voluntar Parțial, toate patru. Sora decedata a primit de la una dintre surori, sulta ... (vezi toată discuția)
Succesiune partiala/intentare proces? aasskkyy aasskkyy Am urmatoarea problema: Eu impreuna cu fratele meu si cu sora mea avem in concesiune un loc de veci cu valoarea de 400 lei. Fratele si sora mea au decedat ... (vezi toată discuția)
Termen pentru succesiune negut negut Am facut o succesiune (partiala ) la moartea tatalui ,acum 8 ani.Am mostenit împreuna cu fratele meu 50% ditro garsoniera si un apartament.La succesiune nu ... (vezi toată discuția)