avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va multumesc
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 11:40, 8 Iulie 2010
da. este din pacate.
somajul in orice varianta se poate lua in max 60 de zile de la...absolvire -- in cazul dvs. deci...daca nu a luat va da in toamna cand deja vor fi trecute aceste 60zile.
de treaba asta am aflat si eu ulterior ca trebuie sa iei in prima sesiune de BAC, LICENTA...etc. pentru a beneficia de somaj.
imi pare rau...astea sunt legile
sa zicem ca a facut contestatie la o materie..etc. si rezultatul final se afiseaza acum pe 8 iulie deja puteti face calculul sa vedeti ca cele max. 60 zile se termina undeva pe 6 septembrie dar MAXIMUM....deci aceasta data este ca o ultima zi care oricum nimeni nu mai are cum sa vina in ultima zi sa-si depuna cererea pt somaj, si cred eu ca pana la aceasta data nu se termina sesiunea din toamna deci...dupa cum v-am spus. nu va putea beneficia de somaj daca nu a luat din prima sesiune.

daca ma insel va rog sa ma corectati dar asa stiu inca de cand am luat eu somaj dupa facultate.
1. Nici Legea 76/2002 si nici Normele de aplicare nu precizeaza ca absolventul trebuie sa aiba diploma de bacalaureat sau licenta.
2. Asa ca mergeti la AJOFM sa va arate textul de lege.
normal ca dvs, va veti duce la AJOFM si veti sti la fix cum sta treaba, eu doar va spuneam ce mi s-a spus mie la AJOFM cand m-am interesat pt. fratele meu.

chiar sunt curioasa daca fratelui dvs. i s-ar acordat somajul avand in vedere ca nu a trecut prima sesiune.
multa bafta si v-as ruga chiar sa ne postati si noua daca ati reusit!
Da,si mie mi se pare cam ciudat sa fii obligat cu diploma de bac in mana pt a beneficia de somaj...o sa mearga si o sa va dau de stire!
Va multumesc inca o data pt indrumari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Absolvire liceu, drept la somaj Tarzan2012 Tarzan2012 Zilele astea am vazut la televizor ca multi liceni care au dat BAC-ul nu au reusit sa-l ia. Aceia care [b]nu[/b] au luat bac-ul,sunt considerati ca absolventi ... (vezi toată discuția)