avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia bloc

Mi-e jena sa insir problemele mele cand vad altii ce probleme grave au, cu toate acestea va rog sa ma credeti ca si niste " nimicuri" , lasate ani de zile sa " cloceasca'' pot macina nervii cuiva,( eu am ajuns sa dorm in alta parte decat in garsoniera cu care am probleme cu asociatia, numai sa nu ma mai intalnesc cu nimeni acolo).-
Am o garsoniera la ultimul etaj , fara vecini, caruia fostul proprietar i-a construit un grilaj in fata scarilor de intrare, asta fiind acum aprox 14-15 ani. A lasat o cheie la un mos din bloc care este privit de tot blocul ca " administrator". ASA am preluat noi gars, acum 8 ani. Inainte de a cumpara, culmea , am fost sa ne interesam exact la acelasi mos daca e vreo problema cu garsoniera, dar, atat acesta cat si nevasta lui ( care e cenzor in bloc), ne-au asigurat ca NU e. Dupa cumparare, am constatat ca nu e caldura. Si de atunci a inceput razboiul, ei folosindu-se de gard ca o contraamenintare.... Caldura nu avem nici in ziua de azi... , in schimb "azi"| avem bani sa-i dam in judecata... X-(. Am mai multe probleme cu acesti oameni. Acestea nu sunt singurele. In nov 2007 am asteptat o luna plouandu-mi prin acoperis, pana au catadicsit sa aprobe a treia echipa de constructori pe care tot noi ii cautasem si adusesem, la cerinta lor. Si altele....
Va rog as dori o consultatie la un avocat care a mai avut procese cu asociatii de bloc si poate vorbi din experienta despre sansele unui proces...
nu ne-ati spus un amanunt esential ... asociatia este de locatari sau de proprietari ??? va intreb asta pentru ca fiecare are alt statut si se ghideaza dupa alte legi
ne povestiti in mesaj despre "mos din bloc care este privit de tot blocul ca " administrator"" ... pai la avizier ar trebui sa aveti scrise persoanele din conducerea asociatiei. dealtfel, legea 230/2007 (a asociatiilor de PROPRIETARI) prevede dreptul fiecarui proprietar de a fi informat si de a avea acces la orice document al asociatiei de proprietari.
nu inteleg de ce nu renuntati la acel grilaj montat ilegal, ca sa eliminati o sursa de stres si nervi in relatia cu asociatia ???
@carol_lorac
Si asociatiile de locatari tot dupa Legea 230/2007 si HG 1588/2007 isi desfasoara activitatea.
@ aalinab
Faceti o cerere scrisa catre presedintele acelei asociatii in care spuneti toate problemele cu care va confruntati si, totodata, solicitati o cheie de la acel lacat care va asociatii si asteptati un raspuns in maxim 30 de zile.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Va multumesc pt raspuns dle Lorac,
In legatura cu acel grilaj, i-am inteles importanta in 2007, cand mi-a fost sparta locuinta... Usa de la acel grilaj nu fusese incuiata in acea zi de cel care urcase acolo... poate chiar acel mos. Imi permit sa-l desconsider asa nu din lipsa de educatie, ci din cunostinta de cauza. Dupa ce am constatat lipsa caldurii,in 2003, am facut nenumarate demersuri pe langa el si sotia lui, deoarece eram pasata ca o minge de ping pong intre asociatie si Radet. M-au ignorat pur si simplu, chiar si-n urma adreselor scrise. Mi-au raspuns la ultima cerere (scrisa in martie), de-abia in mai!, cand eu demult imi efectuasem pe cont propriu desfundarea tevilor comune. Si chiar si atunci, raspunsul lor a fost " noi nu dispunem de personal tehnic..asa ca veti cauta dvs firme si ni le veti supune spre aprobare... cam asa ceva"....Sotia lui, cenzora, atunci cand am intrebat-o direct de ce nu vor sa ne ajute cu nimic , in schimb ne taxeaza la plata caldurii, mi-a raspuns " Da ce? Nu va scutim si asa destul? (N.-vorbea cred de chiria la o casa de schimb la parter pe care o impartea la toti) IA PLEACA DE AICI...."
.... As putea sa mai povestesc cum l-am surprins pe vizor pe mos cum statea langa usa noastra.. sau altadata cum mi-a luat punga de gunoi,( pe care o lasasem afara in fata usii sa nu uit sa o iau la ghena cand plecam), si a desfacut-o si a inceput sa scormone in ea!!...
Stiu, poate par nimicuri, si mai am si altele.., dar nu vreau sa abuzez de rabdarea nimanui.. De ce am apelat mereu la aceste 2 pers? Pt ca de fiecare data cand ma duceam la administratora si presedinte, prima imi spunea ca nu are putere in fata lor si ca ii e frica sa nu fie data afara, iar presedintele ca el e doar onorific si sa ne intelegem cu ei! Of.....
Dle Armenteros,
Va multumesc si dvs pt raspuns, nu inteleg cum am avut impresia cand am citit prima data raspunsurile ca amandoua vin de la dl Lorac.
O cerere scrisa catre presedinte am facut si acum, dupa cum am facut si alta data..dar nu m-astept la prea mare lucru..
Acum colac peste pupaza o familie care a ocupat abuziv uscatoria ( si-a facut cheie personala), nemaivrand probabil sa ceara cheia de la grilaj de la mos, a spart broasca...si stau asa de vreo cateva luni; as vrea sa reglementez in vreun fel toate problemele mele altfel ele vor apare cred la nesfarsit. Daca cunoasteti un avocat cu exp in acest domeniu, v-as ruga daca se poate sa mi-l recomandati. Va multumesc inca odata.
Pentru problema cu ocuparea abuziva a uscatoriei este suficienta o reclamatie la politie, dar sesizati acest aspect si presedintelui.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc makanaki06 makanaki06 Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti daca un presedinte de asociatie de locatari are dreptul sa schimbe in scara blocului fara consimtamatul proprietarilor. ... (vezi toată discuția)
Probleme adminstrator si presedinte de bloc ionelle2000 ionelle2000 buna ziua, numele meu este ionela pirlan si as avea nevoie de ceva sfaturi legate de probleme cu asociatia de proprietari, si anume: -din ce stiu eu, ... (vezi toată discuția)