am nevoie de un sfat in legatura cu uscatoria blocului ,inainte in blocul in care stau eu a stat soacra mea ea si-a dat acordul pentru ca unul din vecini sa ...cumpere cred uscatoria blocului ,eu ,care acum locuiesc in locul ei, nu sunt de acord ,mai pot face ceva in legatura cu asta ? sau daca a cumparat-o....nu mai am ce face...
vanzarea nu putea fi facuta decat cu acordul asociatiei de proprietari si/sau al tuturor proprietarilor care detin in indiviziune spatiul respectiv. Daca acordul nu a fost obtinut sau vanzarea nu a fost realizata puteti stabili, in aceleasi conditii, orice destinatie doriti pentru spatiul respectiv inclusiv inchirierea sau vanzarea. Daca vanzarea a fost deja efectuata practic nu mai aveti ce face.
Puteti sa solicitati presedintelui asociatiei sa va spuna ce statut juridic are uscatoria...si apoi, in cazul in care doriti sa o folositi sa cereti actul de vanzare-cumparare celui care isi zice proprietarul uscatoriei.
In mod normal ar fi trebuit sa aveti la contractul apartamentului Dv. o anexa prin care se vindea partea de cota-parte indiviza a soacrei Dv. in acea uscatorie catre respectivul cumparator.
Altfel vanzarea nu este definitiva si puteti pretinde sa o folositi.
Este posibil ca uscatoria sa nu fi fost vanduta, ci numai inchiriata. Si atunci vedeti in ce conditii......