In anul 2009 , am avut rapoarte comerciale cu o soc. care are sediul in Radauti . Magazinul pe acre l-am detinut cu art. - decoratiuni , l-am inchis , astfel ca m-am rugat de firma respectiva sa imi primeasca in contul datoriei marfa inapoi. Nu au vrut , astfel ca m-au dat in judecata . Procesul este la Radauti. Bani sa platesc acum datoria nu am. As putea sa platesc cate o mica parte din datoria respectiva, sa trimit Op cu confirmare de primire , astfel ca creanta sa nu mai fie certa , lichida si exigibila? Va rog sa imi da-ti un sfat in legatura cu aceasta problema. ( nu am nici cum sa merg tocmai la Radauti )
Cel mai bine luati legatura cu firma respectiva si stabiliti de comun acord un grafic cu esalonarile de plata. Astfel ei pot renunta la actiune si totul se termina cu bine.
In situatia in care veti achita o parte din debitul pentru care ati fost chemata in judecata, veti obtine doar o reducere a cuantumului datoriei.
Creanta reclamantei va fi certa, lichida si exigibila, chiar daca veti achita o parte din datorie.
Av. Mihai Vaduva
Cerere instanta
stanceni
Buna ziua!
As avea o rugaminte..spuneti-mi si mie va rog ce cerere trebuie sa formulez pentru instanta in cazul unei somatii de plata, in situatia ... (vezi toată discuția)