avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiunea de creante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiunea de creante

buna.
Daca o societate X la care aveam o datorie a cedat creantele unei alte soc Y printr-un contract de cesiune dar anterior acestui contract am primit de la administratia financiara adresa de infiintare a popririi pentru sumele datorate catre acea firma cui platesc? as dori un temei legal deoarece acum sunt in faza de judecata in sensul ca firma Y ma da in judecata si cere emiterea unei ordonante de plata dar eu am platit deja din datoria pe care o aveam catre X la finante ca urmarea a adresei de infiintare a popririi. cum as putea formula o intampinare la acea ordonanta de plata? Si e foarte urgent am termen 25.01.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:37, 19 Ianuarie 2010
Daca este urgent in primul rand va sugerez sa luati legatura cu un avocat , pe care sa-l angajati sa va redacteze intampinarea si sa va reprezinte.....trebuie studiat ce este stipulat in ordonanta de plata, trebuie vazut titlu care face obiectul ordonantei de plata, deci nu se poate da un sfat acredintat cu care dvs sa va reprezentati fara sa fie vzute actele.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
In primul rand cesiunea de creanta trebuia sa vi se aduca la cunostinta. Prin intampinarea puteti sa aratati ca ati achitat deja o parte din creanta, motiv pentru care cererea de emitere a ordonantei de plata este inadmisibila, pentru ca valoarea indicata de catre reclamanta nu este CERTA (principalele conditii de admitere a unei cereri de emitere a ordonantei de plata este ca creanta sa fie certa, exigibila si lichida).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare poprire vs contract de cesiune creanță anterior acceptat ContSters162505 ContSters162505 Firma X a acceptat în calitate de debitor cedat prin contractul de cesiune de creanță să plătească datoria pe care o avea către firma Y = cedent, firmei ... (vezi toată discuția)
Poprire consultnet consultnet Buna ziua. Avem o dilemă în legătură cu un un contract încheiat cu X; la un moment dat, a fost cedată creanța din contract în favoarea unui terț Y. ... (vezi toată discuția)
Poprire madalinabor madalinabor Am urmatoarea nelamurire. Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Firma incheie contracte de cesiune prin care isi cedeaza dreptul de a ... (vezi toată discuția)