avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... EXPERTIZA CONTABILA IN LITIGIU MUNCA-DREPTURI BANESTI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

EXPERTIZA CONTABILA IN LITIGIU MUNCA-DREPTURI BANESTI

Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul (angajatorul) poate fi obligat la plata expertizei? Si cam cat costa o asemenea expertiza? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 12 Iulie 2010
OK. Cred ca nu m-am facut inteles .... Credeam ca eu ca si reclamant voi scapa de plata expertului in situatia in care acesta este propus de catre instanta.
alcor a scris:

OK. Cred ca nu m-am facut inteles .... Credeam ca eu ca si reclamant voi scapa de plata expertului in situatia in care acesta este propus de catre instanta.

În situaţia în care expertiza este ordonată din oficiu sau la cererea procurorului, instanţa va stabili partea care va avansa onorariul, însă poate dispune ca acesta să se avanseze de ambele părţi (art.171 ind.1 C.proc.civ.) .
Dacă ambele părţi refuză plata onorariului şi litigiul nu poate fi soluţionat fără administrarea expertizei, în jurisprudenţă s-a decis că instanţa poate respinge cererea de chemare în judecată , însă doctrina apreciază că „..ar fi preferabil să se recurgă la dispoziţiile înscrise în recent introdusul art.155 ind.1 C.proc.civ., deci instanţa ar putea să suspende judecata pentru neîndeplinirea obligaţiei stabilite în sarcina reclamantului de a avansa onorariul expertului” şi dacă expertiza este necesară pentru soluţionarea unei cereri incidentale, instanţa va dispune mai întâi disjungerea, apoi va aplica dispoziţiile art.155 ind.1 C.proc.civ., pentru a se evita inconvenientul rezultat din împrejurarea că suspendarea operează în bloc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din proba expertizei Lylyca Lylyca Buna ziua Intr-un proces de partaj s-a facut expertizarea apartamentului comun in 2007. Modificandu-se conditiile pietei imobiliare, am obtinut dreptul ... (vezi toată discuția)
Expert contabil floricia floricia instanta mi-a impus un expert contabil.Este obligatoriu sau legal a mi se spune dinainte onorariul expertului sau nu? Expertul poate sa ceara el cat vrea sau ... (vezi toată discuția)
Expert ContSters315143 ContSters315143 Daca una dintre partile unui proces, refuza plata expertului, poate formula obiective pentru efectuarea expertizei? Dar daca acea parte desemneaza un ... (vezi toată discuția)