avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzarea uscatoare bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzarea uscatoare bloc

Reprezint o asociatie de proprietari, care ar dori sa vanda uscatorul de la etajul 5, si sa foloseasca banii ptr a face in scara.
Am fost la 2 notari, unul mi-a zis ca se poate si e foarte complicat dar ca dumnealui nu face asa ceva, altul ca nu se poate ca exista lege care interzice intrainarea partilor comune.
Care varianta este corecta? Exista o lege in vigoare acum, in iulie 2010 care interzice vanzarea?

Mi s-a zis ca putem concesiona uscatorul pe durata existentei constructiei. Daca concesionam, concesionarul va avea voie sa si aduca toate utilitatile in uscator si sa o transforme in garsoniera?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:50, 7 Iulie 2010
De vazut Legea nr.114/1996 si Legea nr.230/2007! Acolo ve-ti gasi ceea ce va intereseaza!
Pentru a putea vinde un spatiu comun tuturor locatarilor din imobilul respectiv , veti avea nevoie de acordul TUTUROR cu privire la instrainare.- va trebui ca fiecare sa instraineze cota sa parte, pana la concurenta suprafetei totale a uscatoriei, insa niciun locatar nu poate vinde in mod separat acest drept de cota parte cu privire la spatiile comune. Ca exp : - odata cu vinderea unui apartament se va stramuta si dreptul (sub forma de cota parte) asupra spatiilor destinate a fi folosite in comun, insa aceasta instrainare nu poate fi facuta separat, adica fara vanzarea apartamentului.
Schimbarea destinatiei acestui spatiu reprezinta o alta problema greu de realizat.
Fiecare locatar detine o cota parte indiviza asupra uscatoriei, holurilor, subsol, acoperis etc.. .., motiv pentru care este necesar acordul acestora.
...si unde mai pui ca vanzarea uscatorului presupune si scoaterea sa din partile comune indivize cu concomitenta atribuire catre acesta a cotei aferente din pci...documentatii cadastrale,umblatura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Concesionare spatii comune, in speta uscator asdalma asdalma As dori sa stiu in ce consta concesionarea unui spatiu comun, in speta uscator, conform Legii 170/2010, ce implicatii, indatoriri si obligatii exista in acest ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)