avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEREN IN FOLOSINTA GRATUITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEREN IN FOLOSINTA GRATUITA

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca in cazul atribuirii unui teren in folosinta gratuita unuia dintre soti, prin hotarare de consiliu local, teren destinat construirii unei locuinte, conform Legii 15/2003, celalalt sot are dreptul asupa acelui teren in cazul unui divort, in conditiile in care si autorizatia constuire este emisa tot pe numele celuilalt sot?
Buna ziua,

In masura in care pana la data divortului (deci in timpul casatoriei - bun comun) se incheie un contract de vanzare cumparare intre primarie si sot pentru teren, celalalt sot are cota de 1/2 din teren, la fel are si din constructie edificata in timpul casatoriei.
Pana la momentul partajului nu se poate vorbi despre cote deoarece in speta se aplica regulile proprietatii comune devalmase, nu ale cotei parti indivize.
Practic, din cota de 1/2 la care faceti referire, celalalt sot ar avea o cota de 1/2 din 1/2 si tot asa, la nesfarsit.
In cadrul procesului de partaj se va dispune ref. cote prin formarea de loturi prin stabilirea contributiei fiecarui sot la dobandirea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare? ContSters277797 ContSters277797 In ce conditii o actiune de partaj se poate transforma in actiune in revendicare? Cazul in care doresc o parere are ca obiect partajarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Vânzare înainte de partaj Nedumeritul Nedumeritul Poate unul dintre cei doi foști soți, actualmente divorțați, să vândă celuilalt cota sa indiviză din proprietatea asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 buna ziua, daca nu sunt divortata , dar despartita in fapt si ma mut dintr-o locuinta(bun comun), in alta locuinta mai mica ( alt bun comun) si investesc de ... (vezi toată discuția)