Buna ziua!
In urma unui divort, in 1997 a ramas in proprietate comuna cu fosta sotie un teren la padure, intravilan, de care nu ne-am mai ocupat niciunul, nefiind de interes. Nu s-a facut niciun partaj la divort, deoarece ne-am inteles. As vrea sa stiu daca pot sa donez dreptul de proprietate (partea mea) pe acel teren si sa se ocupe biserica de partaj, despagubire celalalt proprietar etc. Ma intereseaza mai exact daca se poate face donatia la notar si biserica respectiva sa devina coproprietar cu celalalt proprietar, respectiv fosta mea sotie.Multumesc
Buna ziua, fara partaj nu puteti dona. Bunul este comun. Este in cota indiviza; practic dvs. nu aveti delimitata proprietatea; chiar daca donati cota indiviza, biserica nu va sti de unde pana unde se intinde dreptul de proprietate in cadrul bunului comun.
Oricum, nu cunosc datele actuale de contact ale fostei sotii, nu am idee unde este.
Inteleg ca...totusi, pot dona cota parte indiviza catre un terț, respectiv o biserica si se poate ocupa biserica de masuratori, CF etc??
Asta e si ideea. Ca nu puteti.
Imobilul este bun comun, dobândit în timpul căsătoriei, prin devălmășie.
Adică niciunul dintre dvs nu deține o cota exactă.
Stabilire exactă a cotelor se face la partaj. Pana atunci, nu aveti ce sa donati.
In al doilea rand, bisericii ii faceti mai mult rau decat bine.
Credeți că se apuca sa angajez avocat, expert, să plătească taxe de timbru și sulta fostei soții?
Donatie
ContSters359971
Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)