avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ASOCIATIILE SI PUNCTUL DE LUCRU
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ASOCIATIILE SI PUNCTUL DE LUCRU

Buna ziua,,,
o asociatie de dezvoltare intercomunitara isi poate infiinta un punct de lucru?
ce acte trebuiesc?
din lege reiese ca nu doar sucursale sau filiale, in schimb am vb la judecatoria sect 3 si mi-a comunicat ca se mai poate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 14 Februarie 2011
Dar daca acest "punct de lucru" , sau mai bine zis sucursala se deschide in alta localitate si nu va avea angajati...mai trebuie inregistrata la Administratia financiara ? Unde mai exact ? Unde asociatia are sediul principal, sau unde va exista acel punct de lucru? Multumesc !
Se poate deschide punct de lucru, personal am facut asa ceva.
Este nevoie de hotararea adunarii generale a asociatiei ... la care se va anexa contract inchiriere/comodat, titlul de proprietate, imputernicire, un CD cu hotararea, taxa judiciara de timbru 19 lei si timbre judiciare de 0.30 lei.
Actele se depuna la Judecatoria unde isi are sediul asociatia.
Am inteles. Deci trebuie Hotararea adunarii generale, si nu a Consiliului Director.
La Administratia financiara nu se declara sau inregistreaza acest punct de lucru? Este posibil totusi ca punctul de lucru al asociatiei sa aiba un angajat .. Daca da, banuiesc ca se declara la Administratia Financiara unde asociatia isi are sediul .

Multumesc mult
Verifica si ce scrie in statut si in actul constitutiv referitor la infiintarea punctului de lucru.
Trebuie sa mergi si la administratie insa nu stiu acum sa-ti spun exacyt actele de care ai nevoie, in principiu actele asociatie si incheierea judecatorului delegat cu privire la infiintarea punctului de lucru.
Ceea ce am in statut este urmatorul paragraf :

"Consiliul Director poate înfiinta comitete speciale sau grupuri specializate de sector.
Îndatorirea grupurilor specializate este aceea de a efectua cercetari, de a efectua studii si de a acorda, la cerere, sprijinul sau Consiliului Director."

In rest nimic despre puncte de lucru. Sper sa se poata totusi.

Multumesc mult de raspuns.

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru luizacsinte luizacsinte Dar deschiderea unui punct de lucru,(sucursala ) asociatie , respectiv camera de comert bilaterala, fara angajati, in alta localitate, respectiv alt ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Punct de lucru asociatie irinamaria32 irinamaria32 Buna ziua! Am o asociatie infiintata in 2011 si pentru a aplica pentru un proiect imi cer infiintarea unui punct de lucru in zona unde se desfasoara ... (vezi toată discuția)