avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen de judecata !
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen de judecata !

Pentru contestarea unui proces verbal de contraventie trebuie depusa contestatie la Judecatorie in termen de 15 zile de la comunicare ( a fost primit prin posta !).
Cum se fixeaza termen respectand art.33/OG/2001 privind regimul juridic al contraventiilor daca magistratii intra in vacanta ?
,,ART. 33 (1) Judecatoria va fixa termen de judecata, care nu va depasi 30 de zile, si va dispune citarea contravenientului sau, dupa caz, a persoanei care a facut plângerea, a organului care a aplicat sanctiunea, a martorilor indicati în procesul-verbal sau în plângere, precum si a oricaror alte persoane în masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei.
(2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie, judecatoria va cita si societatea de asigurari mentionata în procesul-verbal de constatare a contraventiei. ''
Multumesc !
Intrebare: cum se respecta termenul?
Raspuns: Nu se respecta #-o (de obicei). De vreo cinci ani nu am mai intlnit juecatorii care sa repsecte principiul celeritatii / urgentei anumitor tipuri de litigii, nu doar din cauza vacantei, ci si din alte cauze.

Mult succes si rabdare va doresc.
In mod normal , se respecta termenul art 33 din O.G. 2/2001 .
Insa banuiesc ca dvs ati depus plangerea recent si acel termen de 30 zile s-ar suprapune cu vacanta judecatoreasca .
In cazul in care considerati ca vi se incalca un drept , si magistratii sunt trasi la raspundere . Va puteti adresa in acest sens cu o sesizare CSM-ului .
..Glumiti , sunt sigur !
De cine sa fie trasi la raspundere ?... poate de noi , exact cum am zis , dar de cei de la CSM , in nici un caz !
Stati linistit , si magistratii sunt sanctionati daca incalca legea din punct de vedere disciplinar , tocmai de catre CSM .
Ptr a va convinge , puteti accesa si site-ul CSM-ului . :)
Insa ptr aspectul sesizat de dvs , cu siguranta am dreptate . Si intarzierea planificarii ptr judecare poate fi motivata si prin nr mare de dosare avute pe rolul respectivei instante , raportat la nr mic de judecatori .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
..va contrazic in continuare !
.O ,,minunata '' judecatoare stabileste o pensie de intretinere in functie de veniturile declaraate ale partii adverse , ignorand adeverinta de venit aflata la dosar !
Cine a sanctionat-o ?
instanta de apel a indreptat gresala , dar ... ,,oarba '' cum primeste rasplata ?

Alte discuții în legătură

Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal!!!!! anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit o amenda de la politie(nu de circulatie)si am facut contestatie. Initial am vrut sa o depun direct la judecatorie dar nu ma putut si am ... (vezi toată discuția)