avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen de judecata !
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen de judecata !

Pentru contestarea unui proces verbal de contraventie trebuie depusa contestatie la Judecatorie in termen de 15 zile de la comunicare ( a fost primit prin posta !).
Cum se fixeaza termen respectand art.33/OG/2001 privind regimul juridic al contraventiilor daca magistratii intra in vacanta ?
,,ART. 33 (1) Judecatoria va fixa termen de judecata, care nu va depasi 30 de zile, si va dispune citarea contravenientului sau, dupa caz, a persoanei care a facut plângerea, a organului care a aplicat sanctiunea, a martorilor indicati în procesul-verbal sau în plângere, precum si a oricaror alte persoane în masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei.
(2) În cazul în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie, judecatoria va cita si societatea de asigurari mentionata în procesul-verbal de constatare a contraventiei. ''
Multumesc !
Deviati de la subiectul deschis , insa sunteti autorul . Ce va face sa credeti ca in apel era o decizie corecta ? Recurs ati facut ? Poate in recurs se revenea la sentinta instantei de fond ... ;) E retorica intrebarea si nu doresc raspunsul dvs .
Probele fiecare le apreciaza prin prisma legii .
Sa stiti ca legea este interpretata de multe ori , in moduri diferite .
De aceea exista instante de control judiciar , superioare , cu mai multa experienta .
Ptr o sentinta nelegala , nu va fi sanctionat judecatorul , eventual , nu va promova repede in grad .
Ptr abateri disciplinare , magistratul va fi sanctionat de catre CSM . Exista precedente in acest sens .
Cred ca nu trebuie sa va explic mai mult .
Luati de bun ceea ce considerati dvs ca e corect . :)
Interventie moderator

@tutu12 :banned:

Nu poate face obiectul discutiilor in Forum activitatea tuturor magistratilor acestei tari, evidentiata numai negativ. Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare si sa nu deviati de la discutie, punand intrebari care n-au legatura nici cu discutia deschisa de dvs., nici cu forumul "contraventii, contencios administrativ...".

Plangerile contraventionale se judeca in regim de urgenta iar instantele dau termene si in vacanta.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

Plangerile contraventionale se judeca in regim de urgenta iar instantele dau termene si in vacanta.

Gabriela Pintea

:offtopic:
Nu prea , nu in timpul vacantei judecatoresti , cele care ar avea primul termen inauntrul acestui termen . Fiind oricum mult prea multe dosare nou inregistrate , nu se mai judeca in regim de urgenta plangerile contraventionale .
Anexez o cauza luata aleatoriu , planificata de judecatoria sectorului 3 . E o plangere contraventionala . Comparati data inregistrarii dosarului si data primei sedinte de judecata . Diferenta depaseste jumatate de an . Asta o fi tot regim de urgenta ?

[ link extern ] *
diana ramona a scris:

Gabriela Pintea a scris:
Gabriela Pintea

:offtopic:
Nu prea , nu in timpul vacantei judecatoresti , cele care ar avea primul termen inauntrul acestui termen . Fiind oricum mult prea multe dosare nou inregistrate , nu se mai judeca in regim de urgenta plangerile contraventionale .

Dar de ce, s-a abrogat art. 35 din OG nr. 2/2001? B-)
In mod evident, raspunsul meu viza prevederile legale, nu activitatea instantelor, care nu va face obiectul vreunei discutii, asa cum spuneam in interventia anterioara.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Evident , nu s-a abrogat nici art 33 si nici art 35 care se coroboreaza ( cu precadere referindu-se in opinia mea la termenul din art 33 ) , insa ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca nu se respecta acest termen nu din dorinta de a se incalca legea ci tocmai din cauza faptului ca altfel nu este posibil ,datorita aglomerarii de cauze si nr-ului mic de magistrati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal!!!!! anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit o amenda de la politie(nu de circulatie)si am facut contestatie. Initial am vrut sa o depun direct la judecatorie dar nu ma putut si am ... (vezi toată discuția)