Poate fi anulat un PV intocmit de Garda Financiara, in care este trecuta amenda de 800 lei, iar la posibilitatea achitarii pe loc sau in 48 de ore e trecuta tot suma de 800 lei? E o greseala ?
Nu este nicio greseala in procesul verbal. In privinta contraventiilor constatate de Garda Financiara, in legislatia care reglementeaza activitatea acesteia nu este prevazuta posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzilor contraventionale aplicate.
In acest caz, parerea mea, nu trebuia sa fie prevazuta acesta posibilitate in formularul de PV de la Garda si nu trebuia sa treaca nimic la suma!
Eu interpretez altfel: am fost amendata in baza ART. 41 din Legea contabilitatii nr. 82 din 1991, Constituie contraventii la prevederile prezentei legi urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni: 2. nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la b) intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate, inregistrarea in contabilitate a acestora in perioada la care se refera, pastrarea si arhivarea acestora, precum si reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse; eu inteleg ca posibilitatea platii pe loc sau in 48 ore a jumatate din amenda, trebuie prevazuta in legea in baza careia ma amendeaza, legea contabilitatii, care spune: art. 42 (6) Contraventiilor prevazute la art. 41 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor*), deci este posibila plata a jumatate din amenda pe loc sau in 48 ore!
Garda financiara
stelian67
Am avut azi un control de la garda ,nu au gasit nimic decit niste facturi din mai care au fost inregistrate cu rectificare in septembrie. Ca sa fiu ... (vezi toată discuția)