avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua!
Problema este in felul urmator: am nascut in iulie 2008 ,fiind atunci studenta anul 6 la medicina pe care am absolvit-o in septembrie 2008.Primesc indemnizatia de crestere a copilului din iunie 2009 conform legii 240/2009,indemnizatie care se termina in iulie 2010.
Tinand cont ca Rezidentiatul se organizeaza in noiembrie 2010,pot beneficia dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului de INDEMNIZATIE DE SOMAJ?
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 7 Iulie 2010
1. Daca in termen de 60 de zile de la absolvire v-ati inscris la Agentia de Somaj si apoi ati intrat in CCC pana la 2 ani veti beneficia de indemnizatie de somaj dupa incetarea CCC.
2. Luati legatura si cu Agentia de Somaj de care apartineti, sa vedeti situatia clara in care sunteti.
Interventie moderator:
:rtfm:
SIMONA1982:
1. Pentru continuarea discutiei pe aceeasi tema nu mai deschideti un topic nou ca ne derutati si pe noi si nici dvs. nu veti intelege nimic.
2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".
Va multumersc pentru intelegere!

SIMONA1982 a scris:
Mentionez ca am incercat sa depun dosarul pentru somaj dupa terminarea facultatii si nu mi s-a acceptat deoarece Rezidentiatul era in noiembrie 2008.Dupa Rezidentiat,cand am revenit nu mi s-a mai acceptat dosarul deoarece trecusera 60 de zile de la absolvire,desi cei de acolo mi-au spus ca trebuie depus dosarul dupa 60 de zile.
Deci,in concluzie,eu nu am dosarul depus pentru somaj.As putea sa-l depun acum cand mi se termina indemnizatia de crestere a copilului?

1. Cei de la Somaj nu v-au raspuns corect. Doasrul se depune in termen de maximum 60 de zile de la absolvire. Indemnizatia de somaj se acorda dupa cele 60 de zile.
2. De aceea v-am si zis sa mergeti la Somaj si sa rezolvati problema. S-ar putea sa fie niste instructiuni interne referitoare la absolventii de medicina.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in somaj dar nu mi se elibereaza adeverinta elenaboboc91 elenaboboc91 am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2011 studente timer28 timer28 buna ziua! am si eu o intrebare, am nascut in luna iulie iar din luna septembrie sunt studenta la zi . pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent scoala postliceala cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Poate beneficia de ajutor de somaj un absolvent de liceu care figurează ca retras de la o scoală postliceală (pe perioada cât este retras) ? (vezi toată discuția)