avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfacerea contractului de vanzare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfacerea contractului de vanzare cu clauza de intretinere

acum circa 2 ani am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu verisorii mei si le-am dat si suma de 500 000 000 bani vechi,bani care iam trecut sin in contract, totul a fost bine o perioada insa dupa un an verisorii mei au inceput sa imi ceara bani pe motiv ca valoarea apartamentului este mai mare decat le-am dat noi.De atunci relatia noastra sa racit si in final am ajuns sa cred ca mai bine sa desfacem contractul. Ce se intampla daca se desface contractul ?Pot sa imi pierd bani pe care iam dat?Cum se procedeaza la desfacerea unui asemenea contract??
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:19, 12 Iulie 2010
buna ziua,
in primul rand pentru a nu va confrunta dv cu termenii juridic e bine sa apelati la un avocat care stie foarte bine ceea ce trebuie sa faca si cum sa se exprime pentru dumneavoastra.
Contractul se poate denunta, iar daca verisorii nu au cum sa va inapoieze banii puteti sa-i executati silit chiar prin vanzarea apartamentului respectiv, ocazie cu care puteti solicita actualizarea sumei avansate
vali nesatian a scris:
in contract se stipula:la semnatura se dau 50000ron iar restul de 30000 se transforma in medicamente haine alimente etc in limita posibilitatilor noastre si a nevoilor lor .noi nu avem posibilitati ,se poate demonstra prin facturi si fise de salariu,iar ei nu au nevoi avand pensii amandoi si cca35000ron in cont.eu gandesc ca nu pot cheltui rapid cei 50000 si apoi sa ne ceara sa 'plusam' asa cum au zis si vazand ca nu avem cum sa ne dea in judecata si sa pierdem banii.mentionez ca ei au pensia 1700 iar noi cca 2100 si avem si doi copii de 8 si 5 ani,iar din acesti bani 700 reprezinta rata la banca facuta la semnarea actelor.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
vali nesatian, utilizator
buna ziua.
contractul de intretinere se poate desfiinta la cererea oricareia dintre partile contractante.
daca creditorul/creditorii contr. de intretinere nu au beneficiat de medicamente, hrana, etc. , obligatii pe care vi le-ati asumat la perfectarea contr. respectiv, acesta poate constitui un motiv intemeiat de rezolutiune a contractului.
dvs. trebuie sa puteti face dovada ca ati acordat aceste beneficii creditorului/creditorilor contractului de intretinere .
neavand posibilitatea sa demonstram ca am acordat aceste beneficii stipulate in contract,putem pierde cei 50000 ron dati la semnarea contractului in instanta daca se ajunge acolo?chiar daca dovedim ca nu avem posibilitatea sa le onoram? totusi au trecut doar 2 ani si jumatate si nu au momentan nevoie de aceste beneficii.va multumesc.
Nu veti pierde acei bani. Persoana intretinuta trebuie sa vi-i dea inapoi la o eventuala reziliere a contractului.
Pt plata intretinerii va recomand sa pastrati chitante, facturi, sa aveti martori ( vecini, prieteni etc.) pt orice eventualitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere- nelamuriri melcisor melcisor Buna ziua! Noi vrem sa incheiem un contract de intretinere cu socrii mei, respectiv parintii sotului. As dori sa stiu daca este cel mai avantajos contract ... (vezi toată discuția)
Executare silita safta ioana safta ioana Va rog sa-mi dat un sftat.Fostul meu sot a facut credite la cateva banci (credite de nevoi personale)nu a girat cu nimic.dupa divort apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)