avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... omis de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

omis de la mostenire

Buna ziua ,in aceasta iarna am aflat cu stupoare ca matusa mea a facut succesiunea dupa sotul ei fara sa ma anunte si pe mine , pt. ca mama nu mai este si nici ceilalti unchi nu mai sunt , doar copii lor(unchiul si cu ea nu au avut copii) ...si dorea sa doneze intreaga avere unei nepoare de a ei.Atunci am mers la un avocat , i-am povestit tot si am chemat-o in judecata unde ne-am prezentat din iarna si pana acum Am primit hotararea in care scrie ca suntem mostenitori eu +2 veri +matusa.Acum urmeaza partajul insa am cheltuit tot ce aveam ca sa anulez acele acte pe care le avea matusa ......V-as intreba cu respect daca ea mai poate sa doneze sau sa vanda pana nu facem partajul?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 17:04, 7 Iulie 2010
In Romania totul este posibil.De asta v-ati convins si dvs!
Matusa nu va putea dona decat cota sa parte din masa succesorala si asta dupa ce veti finaliza si partajul.
succes.
av.M.Hornea
in cazul dv. mostenitorii pot dispune numai de bunurile dobindite prin mostenire in limita cotei legale care li se cuvine.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren floriancasapu floriancasapu Buna ziua, Am inceput de curand in instanta un proces prin care solicitam impartirea unei suprafete de teren aflata in proprietatea unui unchi care a decedat. ... (vezi toată discuția)
In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama ... dandin dandin In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama defunctului, la dezbaterea succesiunii vor sa dea o declaratie de renuntare la mostenire. In ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. a murit sotul. atât soția cât și soțul nu mai ... ciresel ciresel Bună ziua. A murit sotul. Atât soția cât și soțul nu mai au părinți. Copiii și soția ce procent au după lege, la moștenire ? Mulțumesc întreb ... (vezi toată discuția)