avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbarea conductelor de apa rece din subsolul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbarea conductelor de apa rece din subsolul blocului se face legal in urma unei expertize tehnice din care sa se evidentieze gradul de uzura si necesitatea schimbarii sau se face doar printr-o constatare necalificata?

Buna ziua
In blocul in care locuiesc membrii biroului executiv au hotarat sa schimbe conducta de apa rece din subsol blocului ,astfel au spus ca vor sa o schimbe in Adunarea Generala si sau apucat de treaba ,fara sa se intocmeacsca o fisa tehnica si nici vorba de expertiza in care se prezinte gradul de uzura si necesitatea schimbarii acestei conducte ,eu cred ca nu au demarat legal aceasta lucrare si cand am spus acest lucru am primit o nota scrisa in care imi spune nu am solicitat acest lucru ,trebuia sa solicit acest lucru sau sunt pasi legali de indeplinit si pusi in aplicare de catre Biroul Executiv si Administrator in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 20:01, 7 Iulie 2010
Schimbarea intregii conducte de apa rece din subsol poate fi decisa in comitetul executiv fara o expertiza tehnica, numai pe baza constatarii ca se sparge prea des si reparatia fiecarei sparturi ajunge sa coste mai mult decat face.

Ce vechime are blocul?
daca se respecta vechiul traseu, grosimea tevilor pt acelasi debit si presiune apa...e ok si fara expertize, avize tehnice, etc. Ca doar cei care schimba tevile sunt de la o firma specializata, presupun. Numai ca lumea sa fie de acord sa dea bani la fondul de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari instalatii in bloc sorin pavlidis sorin pavlidis Buna ziua.Locuiesc,fiind proprietar ,la parterul unui bloc ,cu o singura scara.De aproximativ 2 luni se inregistreaza pierderi de apa rece ,la nivelul ... (vezi toată discuția)
Problema condominiu apafaian apafaian Buna ziua. Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)