avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restructurare post tempoarar vacant e posibila?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restructurare post tempoarar vacant e posibila?

O persoana este incadrata pe perioada determinata, pe un post temporar vacant "-pana la incetarea mandatului de primar a titularului" ca functionar public de executie.Daca in urma reorganizarii institutiei se modifica organigrama si se reduce numarul de posturi...acel post temporar vacant se poate reduce sau se mentine obligatoriu?Care ar fi temeiul legal? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sasa25 , utilizator 07:07, 8 Iulie 2010
temeiul legal este acesta :
legea nr. 188/1999
"ART. 96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză." :)
In concluzie, acel post, va ramane neatins.
Multumesc! E o veste buna pt ca sotia mea e in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe un post suspendat?! sasa25 sasa25 Sotia mea ocupa un post de consilier superior temporar vacant la o institutie deconcentrata din data de 11.05.2010'...pana la incetarea mandatului de primar\", ... (vezi toată discuția)
Concediere anjinsan anjinsan Buna Ziua, O persoana este numita temporar pe un post de functionar public, deoarece titularul postului devenise ales local. In aceasta perioada, persoana ... (vezi toată discuția)
Perfectionarea functionarului public boilaa boilaa Sunt functionar public si doresc sa fac un master pe administratie publica internationala in Germania, pe banii mei, conf. art.50 si 51din Lg.188/1999. ... (vezi toată discuția)