As dori sa stiu daca mai trebuie sa platesc impozit forfetar. Am gasit pe alte site-uri ca doar anumite firme, cu anumite coduri CAEN mai platesc impozitul forfetar.
Am citit pe un site financiar un articol din 10.01.2010 cu titlul: "Impozitul minim a fost eliminat, conform amendamentului aprobat de comisiile de buget-finante "
In alt articol din Martie, am gasit o lista cu firmele care mai platesc impozit forfetar, iar activitatea firmei mele nu era listata acolo.
Am sunat contabilul si l-am intrebat daca stie ceva si mi-a zis ca nu a aparut nimic in Monitorul Oficial.
Sper sa ma puteti ajuta. Pana acum am intrebat trei contabili si nu au stiut sa-mi raspunda.
Impozitul forfetar nu exista. Au fost niste propuneri de inlocuire a impozitului minim cu un impozit forfetar , pe domenii de activitate si au mai fost alte cateva criterii - dar nu este in vigoare .
In anul 2010, cel putin pana acum , fata de decembrie 2009 , in sfera impozitului pe profit nu sunt modificari .
Se declara /plateste impozit minim in cazul in care impozitul iesit din calcul prin aplicarea cotei de 16% asupra diferentei intre venituri si cheltuieli (se scad veniturile neimpozabile si se adauga ch. nedeductibile ) este mai mic decat cel minim .
Imi permit un sfat : evitati pe cat posibil stirile de natura fiscala publicate in ziare . De multe ori se bazeaza pe declaratii de presa , fara sa fie mentionat acest lucru , sau pe proiecte care nu trec de faza de proiect.