avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitul forfetar pentru firme IT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitul forfetar pentru firme IT

Buna ziua!

Detin o firma IT, cod CAEN 6201.

As dori sa stiu daca mai trebuie sa platesc impozit forfetar. Am gasit pe alte site-uri ca doar anumite firme, cu anumite coduri CAEN mai platesc impozitul forfetar.

Am citit pe un site financiar un articol din 10.01.2010 cu titlul: "Impozitul minim a fost eliminat, conform amendamentului aprobat de comisiile de buget-finante "

In alt articol din Martie, am gasit o lista cu firmele care mai platesc impozit forfetar, iar activitatea firmei mele nu era listata acolo.

Am sunat contabilul si l-am intrebat daca stie ceva si mi-a zis ca nu a aparut nimic in Monitorul Oficial.

Sper sa ma puteti ajuta. Pana acum am intrebat trei contabili si nu au stiut sa-mi raspunda.

Va multumesc.

Alin G!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:04, 7 Iulie 2010
Impozitul forfetar nu exista. Au fost niste propuneri de inlocuire a impozitului minim cu un impozit forfetar , pe domenii de activitate si au mai fost alte cateva criterii - dar nu este in vigoare .
In anul 2010, cel putin pana acum , fata de decembrie 2009 , in sfera impozitului pe profit nu sunt modificari .
Se declara /plateste impozit minim in cazul in care impozitul iesit din calcul prin aplicarea cotei de 16% asupra diferentei intre venituri si cheltuieli (se scad veniturile neimpozabile si se adauga ch. nedeductibile ) este mai mic decat cel minim .
Imi permit un sfat : evitati pe cat posibil stirile de natura fiscala publicate in ziare . De multe ori se bazeaza pe declaratii de presa , fara sa fie mentionat acest lucru , sau pe proiecte care nu trec de faza de proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ch. deductibile vs. ch. nedeductibile ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema in a intelege cheltuielile nedeductibile cum se calculeaza. 1) Bonurile de combustibil le-am inregistrat in contabilitate ca si ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea contabila madalina1 madalina1 Buna, As vrea sa stiu care este diferenta dintrepierderea fiscala si pierderea contabila. Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit forfetar 2010 calin.AVRAM calin.AVRAM Revin cu o discuție precedentă, legată de impozitul forfetar pentru anul 2010 la societăți înființate in anul 2010. Întrebarea este dacă o ... (vezi toată discuția)