avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rechemare din concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rechemare din concediul de odihna

Va rog, daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. La firma la care lucrez nu s-au facut programari pentru concediul de odihna (de altfel, in niciun an nu s.au facut). De la inceputul acestui an ni s-.a schimbat conducerea, insa nu a ridicat problema programarii concediului de odihna . In aceste conditii, eu am facut cerere la inceputul lunii iunie pentru luna august (pentru 15 zile). Mi s-a aprobat, am inregistrat-o la serviciul "Personal" si mi-am cumparat bilet pentru vacanta. Se pare insa ca actuala conducere doreste sa scape de angajatii mai vechi si au inceput sa caute motive. Unul dintre acestea vizeaza si concediul. Asadar, dupa ce mi-au aprobat, acum spun ca nu se mai poate, ca este nevoie de mine la serviciu. Aceasta este situatia si cu alti colegi. Intrebarea mea este ce pot ei sa-mi faca, legal, daca nu renunt la perioada aceasta de concediu (nu doresc sub nicio forma sa renunt, am platit biletul de vacanta impreuna cu familia si astept de mult cu sufletul la gura vacanta). Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 07:47, 9 Iulie 2010
in cazuri exceptionale, angajatorul va poate rechema din concediul de odihna sau poate modifica perioada acordata...o sa puteti sa va luati in alta perioada....cazuri exceptionale "se gasesc" asa ca.....in cazul in care va cheama din concediul de odihna trebuie sa va achite perioada ramasa din concediu (in cazul dvs) biletele de vacanta s.a..m.d....
Va poate invoca oricand motive de necesitate" fara dvs la servici ar intra in colaps", nu aveti cum sa va impotriviti doar sa discutati ca ati luat acele bilete in baza unei programari, normal firma trebuie sa vi le plateasca daca nu va lasa sa plecati in concediu.
Va multumesc mult. As vrea sa stiu, insa, daca potrivit legii angajatorul este obligat sa-mi plateasca biletele sau ramane la latitudinea lui. Multumesc
Art. 146. - (2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Cred ca la dvs. nu se pune problema intreruperii din moment ce nu va lasa sa il incepeti.

Pai nu ma lasa sa-l incep, dar mi-a aprobat cererea de concediu in urma cu mai bine de o luna si, pe baza acestei aprobari, eu mi-am cumparat bilet pentru vacanta. Asadar, intai mi-a aprobat cererea si apoi mi-am luat biletul. Daca nu mai imi da voie sa plec, nu trebuie sa-mi plateasca biletul?

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna crisfloriana crisfloriana Buna ziua. Angajatorul ii poate impune unui salariat sa isi anuleze concediul de odihna in beneficiul altui salariat, in conditiile in care programarile pentru ... (vezi toată discuția)
Co de odihna refuzat de angajator madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! La inceputul anului mi-am programat concediu in perioada Pastelui 2 saptamani(programarea colective la niv.unitatii) Mi-am luat bilete pt o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna morosa morosa Buna ziua.La firma la care lucrez ma ocup pe langa responsabilitatile mele si de personal.Am facut programarile la concedii dar o colega sa imbolnavit si a ... (vezi toată discuția)