avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie alimentara

Sunt divortata si am un copil de 17 ani pentru care primesc pensie alimentara.Acum,in perioada vacantei copilul meu lucreaza pe o perioada de 2 luni(prin Legea 72/2007) si primeste un salar net de 350 lei.As dori sa stiu daca legal pe aceste 2 luni trebuie sa restitui inapoi fostului sot pensia ce o voi primi?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:20, 23 Iulie 2007
da e adevarat ca amandoi trebuie sa contribuie dar una e cand mama multimiliardara are de unde iar tatal sarac nu mai are de unde mai mult.
Imi pare rau ca exagerati asa... Oricum, consider gresit sa-ti pui bani deoparte dar sa nu ai sa-ti ajuti copilul... Parerea mea... Iar daca problema ta este cati bani are mama... halal raspundere parinteasca.
Adica, eu vad in felul urmator: am un copil, fac totul pentru el. Sau macar fac ceva daca nu tot. Asta inseamna ca nu ma intereseaza cat face celalalt parinte, nu stiu cum ar ajuta constiinta mea sa stiu ca altcineva mi-a crescut copilul, eu avand grija sa strang banii.
Oricum, asta tine de fiecare si nu de lege. La noi, legea spune ca fiecare parinte tre' sa contribuie, nu vad cum v-ati putea eschiva.
nu e vb de faptul ca mama castiga asa de mult. si tatal contribuie si asta de trei ani. probabil ca cine ar cunoaste povestea toata ar intelege mai bine. oricum nu judecati fara sa stiti si 2 asteptam niste sfaturi legale care sa-l ajute. si daca tot vine povestea fara salarul meu nu s-ar descurca sau ce credeti ca nu-si iubeste fiul si nu-i doreste binele?ii cumpara de toate cand e la el dar mai mult nu are de unde.
Adevarul e ca unde-i lege nu-i tocmeala.
AVLIL are dreptate si va dat un raspuns corect din punct de vedere legal si obiectiv din punct de vedere moral.
Imi dau seama ca situatie este mai complicata in fapt si aveti nemultumiri in privinta asta, dar asta ar insemna ca noi din afara problemei sa judecam subiectiv spetza.
Tatal trebuie sa participe material la cresterea si educarea minorului proportional cu veniturile sale.
O rezolvare care poate va va multumi mai mult ar fi sa cereti incredintarea copilului si in acest caz va fi mama cea care va plati pensia de intretinere.
Da, se poate cere reincredintarea minorului, dar daca legea romaneasca "tine" cu mama, ce sanse are un tata sa primeasca copilul spre crestere si educare? Numai daca mama fie nu mai poate sa-i ofere copilului minimul de existenta, fie e denaturata si poate fi cazuta din drepturile parintesti. Si care sunt sansele ca tatal sa dovedeasca asta? In general nici una! Aici nu e vorba de tati care nu vor sa-si recunoasca si sa-si indeplineasca obligatiile fata de propriii copii. Ci de mame care se folosesc de copii pe post de scut si arma de stors bani. Si da, e o solutie ca tatal sa ceara custodia. Dar care sunt adevaratele sanse sa aiba castig de cauza? Va rog, lamuriti-ma si pe mine ce zice legea.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere și schimbare nume minor petronela budeanu petronela budeanu Buna seara, ma numesc Budeanu Petronela si am 20 de ani ,as avea mare nevoie de un sfat de la dumneavoastra daca se poate.. eu am stat in concubinaj cu fostul ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu sandel84 sandel84 ce se intampla in situatia in care mamica unui minor paraseste domiciliul conjugal impreuna cu minorul in urma unor neitelegeri intre concubini tinand cont ca ... (vezi toată discuția)
Martori incredintare minor costingh costingh Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie ... (vezi toată discuția)