avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract individual de munca in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract individual de munca in perioada de proba.

Buna ziua! Am un angajat cu CIM pe durata determinata de 6 luni cu o perioada de proba de 30 de zile. As dori sa știu care este procedura de desfacere a CIM in interioarul perioadei deproba. De exemplu, au trecut 15 zile de cand i s-a incheiat CIM si dupa acetse 15 zile eu nu mai vreau sa continui cu el. Cum se desface CIM in conditiile in care el este in perioada de proba?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 14:35, 8 Iulie 2010
potrivit art. Art. 31. alin. (4) indice 1 Codul muncii "Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi." ceea ce inseamna ca, daca incetarea contractului intervine in interiorul sau in ultima zi a perioadei de proba, nu mai este necesara acordarea preavizului.
Trebuie avut insa in vedere ca la CIM pe perioada determinata de 6 luni, potrivit art. 83 Codul muncii, durata perioadei de proba nu poate depasi 15 zile (indiferent ce este scris in CIM), ca urmare daca au trecut mai mult de 15 zile de la angajare nu se mai poate face aplicarea art. 31. alin. (4) indice 1 si astfel este necesar acordarea preavizului de 20 de zile lucratoare la concediere
Daca a depasit per.de proba ii puteti propune sa faca o cerere si ii incetati CM cu acordul partilor.Este mai simplu si pt.el si pt.dvs.
Va multumesc! Ati putea sa imi dati si mie un model de notificare scrisa pentru aceasta situatie?
De ex.Prin prezenta va comunicam ca incepand cu data de ....se desface CM inregistrat la SC...cu nr...incheiat cu ....avand CNP ....aflat in per.de proba nu corespunde standardelor pt.postul ocupat.
prin urmare decidem incetarea CM conform art.31 alin.4,indice 1 C .MUNCII:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal ochio ochio l-am introdus in revisal , totul ok si a venit a doua zi ca nau mai doreste sa fie angajat. cum ii desfac CIM fara nicio zi de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare cim la itm - noul angajat nu s-a prezentat la serviciu andad andad Urma sa am un nou angajat cu 01.07.2010...am inregistrat contractul atat in Revisal cat si la ITM in data de 28.06.2010...iar acesta nu s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba gthois gthois Buna ziua m-am angajat la o firma in data de 12.10.2009 iar contractul a fost semnat in data de 13.10.09 pe contract scrie ca am 30 zile de proba.Eu din data ... (vezi toată discuția)