avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am o problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am o problema

lucrez la firma de distributie presa si alte marfuri de la care colectam banii in fiecare dimineata si pe care gestionarii ii introduc intr-o cutie cu lacat care este prinsa in interiorul masinii(nu avem noi cheie),pe care apoi ii ridica caserita care detine cheie .mentionez ca nu se predau banii catre noi de la gestionari sub semnatura ci pur si simplu iibaga in cutie.intr-o dimineata un coleg m-a rugat sa bage banii in cutia mea(nu stiu de ce nu-i avea la el in cutia de bani,sau cum i-a scos de acolo),numai ca el a bagat banii la mine fara sa ma cheme si pe mine sa numar macar sacii cu bani ca sa stiu citi saci mi-a dat(asa le zicem in interiorul firmei:saci cu bani, care de fapt sint saculeti).la predarea banilor la caserie am constatat lipsa unui saculet cu bani care ii apartinea lui.mentionez ca nu stiam citi saculeti a bagat la mine in cutie petru ca nu am fost de fata.astazi am fost si am dat un fel de declaratie la firma despre ce s-a intimplat.nu stiu nici macar suma ;am auzit ceva de800 ron dar nu stiu sigur.care pot fi consecintele asupra mea avind in vedere ca am cazut in treaba asta nevinovat incercind sa-l ajut pe coleg.va rog sa-mi raspundeti.

0)
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 12:25, 8 Iulie 2010
Depinde cum sunteti angajata si ce responsabilitati aveti cf fisei postului;
Depinde ce scrie in regulamentul intern al firmei si in contractul colectiv de munca;
Daca sacii sunt personalizati si lipseste un sac de-al colegului ,atunci acesta a adus firmei un prejudiciu de 800 de ron ,care daca va fi demonstrat , va fi recuperat de la colegul;
Dv puteti fi sanctionata cel mult pt o abatere disciplinara dar daca ei dovedesc ca dv ati creat prejudiciul,il vor recupera de la dv
Depinde ce sanctiuni va vor aplica ,dar le puteti contesta in instanta;
Daca vor sa va desfaca ctr de munca, n-au motive temeinice daca aceasta ar fi prima abatere pe care o savarsiti si nu ati mai avut si alte sanctiuni, si in instanta cu siguranta vor pierde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin Julia_N Julia_N Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu service auto Ispas Lucian Ispas Lucian Buna ziua, Am o problema cu un autoturism vw JETTA 2017 / 7755 Km, achizitionat in urma cu 7 luni din reperezentanta VW Suceava. O sa va fac o ... (vezi toată discuția)
Drepturi pt corespondenta privata! mocanu marilena mocanu marilena bna ziua.in asociatia mea de proprietari,am o problema,referitor la dreptul privat al corespondentei mele si dreptul la informatie.desi inca sunt chirias ... (vezi toată discuția)