avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt despartit legitim fosta sotie a dobandit numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt despartit legitim fosta sotie a dobandit numele de dinnainte de domnisoara

daca sunt despartit legitim si ea poarta acum numele de domnisoara mai poate avea dreptul la partaj ?casa este luata pe numele meu
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:56, 8 Iulie 2010
dc imobilul a fost dobandit in tp casat in cadrul partajului masa bunurilor va contine si imob respectiv, nu are nici o relevanta faptul ca dansa a revenit la numele purtat anterior casat si ca sunteti despartiti/divortati, act de partaj se poate face oricand dupa ramanerea def si irev a hot de divort
Nu conteaza ce nume are acum sau in viitor.
Are dreptul la masa partajabila ( jumatate din totalitatea bunurilor comune).
Ati spus ca imobilul e pe numele dvs. dar nu ati spus daca e bun comun ( daca e achizitionat in timpul casniciei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj crina011979 crina011979 buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Cota parte din donatie valul valul Vin si eu cu o alta intrebare.In cazul unui divort, casa fiind trecuta pe numele sotului prin donatie(in timpul casatoriei) sotia are dreptul la vreo cota ... (vezi toată discuția)