avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte din donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte din donatie

Vin si eu cu o alta intrebare.In cazul unui divort, casa fiind trecuta pe numele sotului prin donatie(in timpul casatoriei) sotia are dreptul la vreo cota parte din casa?Si care ar fi cel mai rapid divort?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:38, 15 August 2008
Daca imobilul e primit prin donatie, este bun propriu si nu intra la masa bunurilor partajabile.
Divortul cel mai rapid e atunci cand partile sunt de acord sa desfaca casatoria. Aceasta poate fi realizata prin acord, atunci cand a trecut un an de la casatorie si nu exista copii sau divortul prin care partile sunt de acord ca instanta sa desfaca casatoria din vina ambilor soti, fara a mai motiva solutia, in cazurile cand nu sunt indeplinite conditiile primei variante.
Dar daca sotul nu mai e de acord cu divortul de comun acord, sotia cum ar pute sa introduca actiune de divort.Care ar mai fi motivele de divort care s-ar solutiona mai rapid?Cum am spus nu exista nici casa nici copil de impartit doar lucrurile cumparate in timpul casatoriei.Ea neavand venit sotul poate spune ca lucrurile au fost cumparate din banii lui?
nu stiu cine a donat imobilul, dar daca e donatie intre soti, este revocabila.

evident ca sotul care a investit mai multi bani, in bunurile comune, daca poate demonstra cu chitante, poate avea sanse de castig mai mari, dar si sotia se prezuma ca indiferent daca a muncit pe bani mai putini sau chiar daca a fost casnica, totusi ea a contribuit la gospodarie...cu alte cuvinte sotul a venit cu banii, iar dansa cu muncaB-)

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,urmeaza sa divortez dupa 27 de ani de casatorie,sotia ... riany riany Buna dimineata,urmeaza sa divortez dupa 27 de ani de casatorie,sotia a plecat cu altul de un an ,acum lucreaza si ea si iubitul ei bineinteles eu lucrez de la ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta capelo capelo Va rog sa-mi spuneti si mie daca pot sa-mi cumpar o locuinta fara stirea sotiei (nu prea ne intelegem si cred ca vom divorta) , cum se procedeaza la notar? ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)