Am o problema in legatura cu o succesiune si sper sa pot fi ajutat de dumneavoastra. Mama mea a fost casatorita cu o persoana de nationalitate italiana care a decedat. In urma procesului de mostenire a rezultat ca pentru bunurile imobile se poate obtine certificat de mostenitor (si s-a obtinut) iar pentru cele mobile trebuiesc dezbatute in tara de origine a defunctului. Toate acestea s-au petrecut in urma cu vreo 7 ani si nu au rezultat alti mostenitori decat sotia defunctului. As vrea sa stiu daca acum cu noua legislatie europeana se pot mosteni si bunurile mobile de aici din tara. Va multumesc anticipat.
Se aplica prevederile Legii 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat
Cap. 6.
Mostenirea
ART. 66
Mostenirea este supusa:
a) in ce priveste bunurile mobile, oriunde acestea s-ar afla, legii nationale pe care persoana decedata o avea la data mortii;
b) in ce priveste bunurile imobile si fondul de comert, legii locului unde fiecare din aceste bunuri este situat.
O alta intrebare catre colegi: In caz de dubla cetatenie exista optiune unde pot sa dezbat succesiunea sau nu?