avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat

am incheiat un contract de comodat cu proprietarul unui spatiu comercial pe o perioada minima de 3 ani. acum el vrea sa vanda spatiul si nici macar nu ne-a anuntat ca face acest lucru.nu este nici o clauza speciala privind vanzarea spatiului.va rog sa-mi spuneti daca poate face acest lucru,adica sa ma scoata din spatiu fara nici macar sa-mi dea un termen ,stiu eu de 1,2 luni ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:50, 8 Iulie 2010
depinde ce clauze aveti prinse in contract,ar trebui sa va protejeje contractul ;
Pote are vreo clauza care sa va protejeje privind predarea sau eliberarea spatiului
Proprietarul poate vinde imobilul,iar contractul de comodat nu este opozabil tertului dobanditor(art. 1441 C. civ. vizeaza numai locatiunea).
Penrtru consultanta juridica contactati-ma pe e-mail, il gasiti dand clic pe profilul meu.
Poate sa nu va acorde nici un termen. O modalitate de incetare a contractului de comodat este aceea in care proprietarul se afla in "trebuinta mare si neprevazuta", instanta poate sa-l oblige pe comodatar la restituirea lucrului chiar inainte de expirarea termenului stipulat ( 3 ani in cazul dvs.) sau chiar inainte de satisfacerea trebuintelor sale ( art. 1.573 Cod civil). Aceasta regula derogatorie se explica prin caracterul gratuit al comodatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat SSATANA71 SSATANA71 BUNA ZIUA .am un contract de comodat pe o perioada de 50 ani.toate bune dar de la un timp proprietarul vrea sa ma dea afara din casa cu toate ca respect ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere aleius aleius Buna ziua, as avea nevoie de un sfat profesional: eu vreau sa inchiriez o casa pe care proprietarul ar prefera sa o vanda.Cum ar trebui sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Anularea acordului de luare in spatiu mariana_1 mariana_1 din motive intemeiate, am luat acum un an in spatiu o persoana. adresa ei pe buletin in acest moment este la domiciliul meu. stie cineva (pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)