avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am un teren mostenit prin contract de intretinere viagera. Sotul meu a decedat. mostenitori sunt eu, sotia, copilul si fata lui din prima casatorie. terenul este cu legea 10. am inteles ca acest teren fiind cu legea 10 , aceasta fata nu poate mosteni. mentionez ca domnul pe care l-am ingrijit ne-a lasat acest teren mostenire mie si sotului meu.
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 11:00, 9 Iulie 2010
Nu conteaza modul de dobandire al terenului, fiica sotului este mostenitoarea tatalui sau avand aceleasi drepturi ca si copilul pe care l-ati avut impreuna(asa deduc din ce ati scris mai sus).Dv. aveti dreptul la 50% din imobil plus 1/3 din cota de 50% a sotului, iar restul se imparte in mod egal la cei doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire danyy4 danyy4 Am o antrebare la care va multumesc pentru orice raspuns.Treaba sta cam asa:Sotiei mele i-a murit tatal,care era recasatorit si avea o fiica cu noua ... (vezi toată discuția)
Succesiune rotarugabriela rotarugabriela un apartament cu 3 camere -mama si 4 copii majori ramasi dupa decesul tatalui cum se imparte ,ce spune lege in drept,care este modalitatea de impartire intre ... (vezi toată discuția)