avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

un apartament cu 3 camere -mama si 4 copii majori ramasi dupa decesul tatalui cum se imparte ,ce spune lege in drept,care este modalitatea de impartire intre membrii familiei de mai sus?
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 00:06, 12 August 2012
Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei?daca da atunci dv veti avea 50% din apartament pt ca e bun comun apoi din cealalta jumatate ramasa veti mosteni inca un sfert,restul impartindu-se in mod egal intre copii,deci in total dv aveti 75% din apartament.daca defunctul a mai lasat si alte bunuri de valoare eu zic ca vi se va acorda dv intreg apartamentul iar restul bunurilor se vor imparti intre copii.Depinde foarte mult de bunurile comune si ce bunuri proprii exista in mostenire.Ca principiu,sotului supravietuitor ii revin mai intai jumatate din bunurile comune iar apoi din ce ramane ii mai revine un sfert daca concureaza cu descendenti ai defunctului.
Daca imobilul a fost bun comun al sotilor, acesta va fi impartit in final dupa cum urmeaza:

62,5% va fi detinut de sotia supravietuitoare si coproprietar
9,37% pentru fiecare copil

Daca imobilul a fost bun propriu al defunctului, atunci acesta se imparte dupa cum urmeaza:
25% sotia supravietuitoare
18,75% pentru fiecare copil
Corect, e 62,5% in cazul cand bunul este comun nu 75% cum am zis eu,am gresit la calcul,scuze,urasc matematica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modul de impartire al unui imobil ca mostenire? Squid Squid Buna seara, As dori sa stiu cum se imparte o proprietate intre mama, trei frati si copilul celui de al patrulea frate (decedat). Ce cota revine fiecaruia? ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)