avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt presedinte la o asociatie de proprietari din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt presedinte la o asociatie de proprietari din jud.Constanta

sunt presedinte la o asociatie de proprietari din constanta si intru-na din zilele trecute din cauza datoriilor acumulate de catre asociatiela la furnizorul de apa r.a.j.a s.a am vost instiintati ca vom fi debransati de la aceasta utilitate,lucru care se intampla fregvent datorita datoriilor care se acumuleaza zilnic din cauza penalitatilor aplicate de acestia fara mila. vreau sa mentionez ca am preluat aceasta asociatie de 1 an de zile dar a, facut greseala ca am semnat un protocol cu r.a.j.a s..a de a restitui sume de bani mai vechi ale fostei asociatii din care ne-am desprins si am reusit sa scapam pana la urma de aceste datorii dar stupoare dupa achitarea protocolului r.a.j.a s.a ovidiu a inceput sa nu mai fie asa amabila si intelegatoare si a inceput cu o nemiloasa hartuire asupra noastra pentru plata facturilor curente nu am mai benificiat de nici o intelegere din partea directorului acestei societati care si-a vazut ,,saci in caruta,, si ca urmare a debransat 2 scari ale asociatiei cu toate rugamintile noastre ,bun pana aici,problema este alta o mare doamna o locatara a uneia din scarile debransate ne-a apostrofat si jignit amenintandu-ne cu controale aducand injective administratorului si mie personal ,instigand si locatarii scarii la violenta cu toate ca am demonstrat cu acte ca intarzierea facturilor nu sunt generate de noi personal ci datorita faptului ca am avut de achitat acel protocol nenorocit care a dus la ceasta situatie.[ mentionez ca de cateori mergea administratorul sa depuna banii la caseria r.a.j.a pt. facturile curente nu se incasau banii motivandu-se sa platim protocolul ca sunt datorii mai vechi si au penalitati mai mari.. lucru care r.aj.a s.a ovidiu nu il mai recunoaste.vreau sa-i dau in judecata si pe doamna respectiva si pe societatea mentionata,,,ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:51, 9 Iulie 2010
Cele mai multe asociatii de proprietari se confrunta cu astfel de probleme... Noi consideram ca cel mai bine este sa va sfatuiti cu membrii asociatiei. Fara acordul majoritatii lor nu puteti intreprinde nimic...
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Pai ce sa va sfatuim? E de datoria asociatiei sa plateasca la "nemiloasa" societatate sumele restante cele mai vechi si apoi, incetul cu incetul, sa ajungeti la plata facturilor mai recente.

Societatile comerciale, regiile de furnizare a utilitatilor nu functioneaza pe baza de "mila publica", ci pe baze economice. Si ei, la randul lor, trebuie sa plateasca gazul la distribuitori s.a.m.d.

Cum trebuie sa platiti? Luati-o cu facturile cele mai vechi - pentru ca acestea suporta cele mai mari penalizari, catre cele mai recente. Deocamdata nu platiti penalizarile, daca va permite furnizorul, o sa le achitati cand va mai trageti sufletul..... Asa se platesc facturile si nu invers!

Incercati sa-i determinati pe restantieri sa plateasca din sumele restante, penalizati-le, in conditiile legii, aceste restante, dupa 90 de zile chemati-i in instanta sa va achite restantele.

Pe furnizor il dati in judecata dupa ce va achitati sumele la el, daca va mai fi cazul, pentru ca nu aveti nicio sansa sa castigati, altfel.
Pe "marea" doamna furioasa iertati-o, lasati-o in plata Domnului si incercati sa tineti in mana echilibrul financiar al asociatiei, astfel incat sa nu mai aveti ocazia sa vi se opreasca utilitatile.
Pacat ca nu avem cifrele, sumele din restantele vechi esalonate si platite conform protocolului si sumele facturate pentru consumul curent. Pot sa presupun faptul ca prin acel protocol asociatia si-a luat un angajament peste puterile sale. Adica s-a obligat la plata unei sume lunare prea mari si-au ramas facturile curente neachitate.
Un protocol bine incheiat trebuie sa prevada plata cheltuielilor curente si o parte din cele vechi suportabila. Si acest protocol trebuia sustinut printr-o hotarare a adunarii generale prin care proprietarii se obligau la plata unor sume suplimentare, eventual intr-un fond special pentru a stinge aceste obligatii.
In instanta nu sunt sanse impotriva furnizorului, nu sunt nici macar motive de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare protocol predescughe predescughe Buna ziua Am o intrebare Asociatie nou infiintata prin desprindere din asociatie veche nu poate semna protocolul de desprindere din vechea asociatie din ... (vezi toată discuția)
Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)
Separare asociatii cu datorii la furnizori SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Asociatia noastra este formata din 5 scari, iar una din scari are hotarare de la tribunal de infiintare ca asociatie pe scara ... (vezi toată discuția)