avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sistare pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sistare pensie intretinere copil major

Buna ziua,

Fiica mea a obtinut pensie de intretinere de la tatal ei cu care ma aflu in divort desi majora, este studenta.
Instanta mi-a acordat o suma de bani cu care initial si el a fost de acord, dar acum a introdus cerere de sistare pensie, afirmand ca nu se afla in incapacitate de munca, ca poate sa munceasca si ca art.86 C.familiei ofera sprijin doar persoanelor in nevoie, iar ea nu se incadreaza in acest articol.

Mentionez faptul ca este studenta in anul 3 si ca nu lucreaza cu carte de munca.
Lucreaza sporadnis, mai ales acum pe perioada vacantei pentru a-si plati studiile, si alte probleme legate de facultate, mai ales ca eu, mama ei, nu am nici un venit.
Am fost disponibilizata si nici nu mi-am facut actele de somaj.

Intrebarea mea este:
Are sanse ca instanta sa-i acorde sistarea pensiei?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionescu.cristina , utilizator 12:53, 9 Iulie 2010
daca tatal dovedeste ca fata munceste, pensia se va sista. daca fata are cursuri de zi, nu sunt dovezi ca munceste, tatal va avea de plata in continuare
Indiferent ca sotul dvs. obtine sau nu venituri, are obligatia prin lege de a sustine financiar copilul , pe toata perioada studiilor
multumesc pentru informatie.
fata este studenta la zi si lucreaza fara carte de munca cand se poate ca nici nu-i permite timpul fiind la zi la facultate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere Pasarica Tiberiu Pasarica Tiberiu Buna seara, cu respect va rog sa binevoiti a ma ajuta in rezolvarea unei situatii create. Din prima casatorie a rezultat fica mea in varsta de 21 ani careia ii ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere daca copilul invata dar realizeaza si venituri ! CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA cazul unui copil ( 22 de ani )rezultat in afara casatoriei care primeste pensie de intretinere de la tata . copilul a terminat o facultate de 3 ani si acum ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere mirela virtosu mirela virtosu In urma unei sentinte judecatoresti s-a decis ca fiul meu actualmente major sa primeasca pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu ... (vezi toată discuția)