avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de Intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de Intretinere

Buna seara, cu respect va rog sa binevoiti a ma ajuta in rezolvarea unei situatii create. Din prima casatorie a rezultat fica mea in varsta de 21 ani careia ii platesc pensia de intretinere de la varsta de 4 ani, actualmente sunt recasatorit si mai am in ingrijire si intretinere inca doua fiice in varsta de 7 si respectiv 14 ani rezultate din casatorie. Fica de 21 ani din prima casatorie, spune ca este studenta la o Facultate din Pitesti, dupa ce am verificat acest lucru am constatat ce din luna Octombrie 2009 si-a retras actele de la aceea Facultate ne-mai fiind studenta , eliberandu-mi-se si o adeverinta in acest sens, tot odata aceasta lucrand la un Cazino dar fara carte de munca ,timp in care eu platesc pensie in continuare.
Fata de cele relatate, va rog sa ma ajutati in sensul de a depune o actiune de sistarea pensiei de intretinere daca este cazul.
Va multumesc anticipat pentru ajutor si indrumare - Cu stima si respect, Tiberiu Pasarica
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 25 Septembrie 2010
Formulati actiune de sistare a pensiei de intretinere acordata fetei dvs,motivand-o prin cele aratate mai sus si atasand la aceasta actele doveditoare,copie de pe acea adeverinta si indicand si faptul ca in prezent lucreaza,aratand si sediul locului sau actual de munca.
Instanta va dispune sitarea pensiei de intretinere.
Succes !
Buna sera , va multumesc mult pentru ajutor si va doresc o zi excelenta si toate cele bune ....Cu stima si respect Tiberiu Pasarica ( Lulu)
Scuze aveti si un model ??
Domnule Presedinte,

Subsemnatul..........................domiciliat in .............................,in calitate de reclamant,tata al majorei............................,formulez in contradictoriu cu parata.......................,domiciliata in.,..................,in calitate de fiica majora prezenta

ACTIUNE DE SISTARE A PENSIEI DE INTRETINERE

In fapt:

Sunt tatal paratei...................,pentru care am fost obligat la prestarea unei obligatii de intretinere lunare de.....................lei,prin sentinta civila nr.............,pronuntata de Judecatoria......................,pana la terminarea studiilor, nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
De la data pronuntarii respectivei sentinte,fiica mea a incetat studiile,conform adeverintei nr.....................,emisa de....................,pe care o atasez la dosar.
Mai mult,invederez ca in prezent fiica mea majora este angajata in munca la.......................,cu sediul in..................,in calitate de................
Fata de faptul ca parata a incetat studiile si ca in momentul de fata munceste,asigurandu-si singura subzistenta,solicit sistarea pensiei de intretinere fata de aceasta.

In drept:

Imi intemeiz actiunea conform art,86 si 94 c.fam.

Semnataura
Data




Domnului Presedinte al Judecatoriei..................

este o actiune simpla.
nu timbrati.
trebuie sa faceti dovada ca nu mai este studenta.
sau daca aveti acea adeverinta puteti sa nu mai platiti.sunteti acoperit legal.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)