avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere


In urma unei sentinte judecatoresti s-a decis ca fiul meu actualmente major sa primeasca pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani...Mentionez ca este student si as dori sa stiu daca in cazul in care pe perioada vacantei lucreaza cu contract pe termen pierde dreptul la pensia de intretinere .In cazul in care o pierde ,o pierde definitiv sau o data cu inceperea studiilor reia pensia de intretinere?Multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: mirela virtosu , utilizator 20:45, 16 Septembrie 2011
Nu pierde dreptul de pensie, el ramane valabil pe perioada studentiei,daca este la zi.
Poate lucra si in timpul studentiei cu program redus?In sentinta este un paragraf unde se mntioneaza doar ca are drept la aceasta pensie atata timp cat se afla in imposibilitatea unui castig din munca datorita incapacitatii de amunci-in acest caz incapacitate datorata continuarii studiilor.Nu se specifica nimic referitor la posibilitatea unui contract cu program redus respectiv 2 sau 4 ore.Va multumesc inca o data pentru raspuns.
Acel paragraf face trimitere de fapt la disp.art .86 al. 2 din c.fam., iar daca tatal va afla ca fiul dvs. s-a angajat, poate promova o actiune de sistare pensie tocmai in temeiul acestor dispozitii.
Am inteles...depinde in mare masura de relatia tata-fiu...Va multumesc si ...o seara buna...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie intretinere copil major ionescu.cristina ionescu.cristina Buna ziua, Fiica mea a obtinut pensie de intretinere de la tatal ei cu care ma aflu in divort desi majora, este studenta. Instanta mi-a acordat o suma de ... (vezi toată discuția)
Buna seara , daca am un copil , major si este student la o universitate ... mventuria mventuria buna seara , daca am un copil , major si este student la o universitate din Anglia iar pe perioada vacantei lucreaza 2 ore la o societate cu ... (vezi toată discuția)