Prietenul meu este din Egipt si vreau sa il invit in romania . Va rog sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate , ca o data ajuns in Romania , sa poata obtine viza de lunga durata, avand in vedere k la inceput va avea doar viza de scurta durata , pt vizita. MA gandeam la obtinerea unui job aici , sau prin casatorie , adica sa nu mai fie nevoit sa se intoarca in Egypt la expirarea primei vize si sa poata obtine o alta pentru lunga sedere in Romania.
El este de acord sa il ajute cu munca pe tatal meu la construirea casei pe care am inceput-o aici , in romania . Am putea incheia un contract pentru aceasta munca, avand in vedere k autorizatia este pt regie proprie ?? si daca acest contract ar putea ajuta la obtinerea unei vize de lunga sedere ???
VA multumesc pentru ajutor !!
Nu va recomand sa va casatoriti cu un egiptean doar pentru ca el sa obtina viza.Sau pentru alte avantaje materiale. Ar trebui sa si rezolve singur situatia sederii aici. Puteti sa l angajati daca faceti lucrarea in regie proprie. Cu conditia inregistrarii contractului. Daca va primi si prelungirea vizei , asta tine de autoritatea pentru straini , pentru ca ei il verifica si daca nu corespunde nu primeste drept de prelungire.Deci , intrebati acolo inainte de a face pasul.
Multumesc pentru raspuns .
Nici noi nu am vrea sa ne grabim cu casatoria, insa am vrea sa petrecem cat se poate de mult timp in Romania , adica sa poata obtine visa pt lunga sedere aici . De aceea m-am gandit la acel contract , adica daca acea visa ar putea fi obtinuta de la inceput in baza acelui contract .
Daca altcineva ma poate lamuri mai mult ii multumesc anticipat .