buna ziua am niste nelamuriri sunt in demararea unei societati am depus actele pentru inregistrare.Dupa ce obtin actul de inregistrare ce pasi trebuie sa urmez si la ce institiuti mai trebuie sa ma prezint.si ce acte ,taxe imi mai trebuiesc
codul caen 5040 si 5190 pot face activitate (mentionez ca am sediul firmei la apartament)
va multumesc
Judecatorul de la registrul comertului nu autorizeaza desfasurarea unei activitati comerciale. Primaria elibereaza autorizatie de functionare in acest sens. Ai de la primarie o astfel de autorizatie?
inca nu am de la primarie,doar ceam depus actele pt inregistrare firma si vroiam sa stiu daca am pus codurile caen corect 5040 respectiv 5190 si daca imi pot desfasura activitate la sediul ca totul sa fie ok sa nu am surprize mai tarziu, dupa ce scot actul de inregistrare ce pasii mai am de facut .
Cu placere, Simi79.
N-am spus ca judecatorul a autorizat activitatea, ci ca a admis cererea. Daca nu s-a intamplat acest lucru, inca, dupa admiterea cererii de autorizare si inmatriculare (chiar aceastea sunt cuvintele care vor aparea pe incheierea judecatorului) se va obtine certificatul de inregistrare al societatii si certificatul constatator emis de registrul comertului, cum ca societatea indeplineste conditiile de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica (Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Teritorial de Munca s.a.m.d.), care vor veni in control la sediu (doar daca se desfasoara activitate la sediu).
Si inca ceva. Ar fi bine sa mentionezi in actul constitutiv, la codul CAEN 5040, in paranteza, import-export. Codul 5190 - comert cu ridicata al altor produse, nespecificate in alta parte nu cred ca te ajuta. 5040 include atat comertul cu amanuntul, cat si cu ridicata. Ulterior inmatricularii trebuie sa mergi la Administratia financiara si la Primarie.