avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare proprietar imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare proprietar imobil

Parintii mei au un apartament proprietate personala si doresc sa il puna pe numele meu. Care este procedura cea mai ieftina?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 18:50, 10 Iulie 2010
Costurile sunt aceleasi si in cazul vanzarii- cumpararii si in cazul donatiei.
Daca sunteti casatorita recomand donatia ( exclusiva), pentru a va proteja bunul in cazul unui eventual divort.
Daca sunteti unicul copil nu vad de ce ati face un act translativ de proprietate pentru ca oricum bunul va va ramane mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
donatia, dar donatia este un act revocabil, ce poate fi usor desfiintat, cel mai sigur este contractul de vanzare cumparare, problema este ca nu e ieftin
donatia daca sunteti singurul copil.
donatia este revocabila doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Si in cazul vanzarii/cumpararii si in cazul donatiei intre copii si parinti se admite un pret mai mic pentru imobil. Trebuie sa consultati un notar. Acesta va va oferi cea mai buna solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act prenupțial. vă rog să îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu, în caz de divorț BALANICA1975 BALANICA1975 Buna ziua va rog sa îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu în caz de divort. Partenerul meu dorește să ne logodim și mi-a propus sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament ? akydoo akydoo Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)