avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul plecat in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul plecat in afara tarii

sunt divortata 10ani,am copiii cu mine in Spania de 4ani .cea mai mica are 11ani.Nu a fost pusa niciodata problema incredintarii copiilor,deoarece ei au ramas mereu cu mine,iar tatal lor nu a vrut aceasta responsabilitate.Cand am adus, copiii am avut nevoie de acordul tatalui,sa calatoreasca in strainatate.Acum 2 sunt majori,iar cealalta minora este la scoala de aici de 4ani.Ar putea tatal ei sa ceara sa o viziteze,si daca da,sunt obligata de a merge cu ea in Romania?el ii plateste pensie dar ea isi are domiciliul in Spania.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:41, 10 Iulie 2010
Daca nu a cerut nici un parinte incredintarea, nu poate nici celalalt solicita drept de vizita.
Dar ma poate reclama referitor la faptul ca el a fost de acord cu calatoria copilului,nu si cu stabilirea acestuia in Spania?multumesc
Nu.

In prezent nu are nici un temei legal sa va reclame. Daca pe viitor, se hotaraste sa va dea in judecata pt incredintarea minorei, ramane de vazut. Sau daca il dati dvs. si i se stabileste lui program de vizita. Dar, daca spuneti ca nu il intereseaza...ma indoiesc ca il va interesa vreodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei - incredintare minor nascut in spania ileana7 ileana7 Din concubinaj a rezultat un minor, nascut in Spania. Actualmente lucrez in Spania,rezident permanent, minorul locuieste cu mine, merge la scoala, dar nu ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)