avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare cu clauza de intrare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare cu clauza de intrare in stapinire de fapt dupa decesul sotului supravetuitor

sotul in calitate de proprietar vinde un imobil unei persoane cu clauza :cumparatorul sa intre in stapinire de drept la intocmirea actului ,iar in stapinire de fapt dupa decesul sotului si al soptiei sale . intervine decesul sotului si ramine sotia supravietuitoare . in acest caz este adevarat ca sotia poate ramine in imobil pina la moartea sa ? cumparatorii se pot muta in casa alaturi de sotia decedatului ? cimparatorii fiind proprietari de drept dar nu si de fapt pot vinde imobilul atita timp cit traieste sotia vinzatorului? este adevarat in conditiile mentionate mai sus faptul ca este interzis cumparatorilor sa aiba acces in imobil atita timp cit traieste sotia decedatului proprietar?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:19, 11 Iulie 2010
nu.
inteleg ca dreptul de uzufruct viager a fost in favoarea ambilor soti.
va inceta la decesul ultimului uzufructuar.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, sotia are dreptul sa ramana in imobil pana la moartea sa.
Cumparatorii se pot muta in imobil alaturi de ea, DACA obtin acordul ei. Titularul dreptului de uzufruct (si banuiesc ca despre acesta e vorba, desi nu rezulta explicit din mesajul de mai sus) este cel care decide asupra folosintei imobilului.

Cumparatorii pot vinde ceea ce au (nuda proprietate) urmand ca cei carora le vor vinde sa respecte la randul lor dreptul de uzufruct.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager buniculmiti buniculmiti Am cumparat in 2005 o casa de la doi tineri care aveau la acea data sub 40 de ani Noi avem acum 70 ani.Nu am stiut ce inseamna la acea data uzufruct viager si ... (vezi toată discuția)