sotul in calitate de proprietar vinde un imobil unei persoane cu clauza :cumparatorul sa intre in stapinire de drept la intocmirea actului ,iar in stapinire de fapt dupa decesul sotului si al soptiei sale . intervine decesul sotului si ramine sotia supravietuitoare . in acest caz este adevarat ca sotia poate ramine in imobil pina la moartea sa ? cumparatorii se pot muta in casa alaturi de sotia decedatului ? cimparatorii fiind proprietari de drept dar nu si de fapt pot vinde imobilul atita timp cit traieste sotia vinzatorului? este adevarat in conditiile mentionate mai sus faptul ca este interzis cumparatorilor sa aiba acces in imobil atita timp cit traieste sotia decedatului proprietar?
Da, sotia are dreptul sa ramana in imobil pana la moartea sa.
Cumparatorii se pot muta in imobil alaturi de ea, DACA obtin acordul ei. Titularul dreptului de uzufruct (si banuiesc ca despre acesta e vorba, desi nu rezulta explicit din mesajul de mai sus) este cel care decide asupra folosintei imobilului.
Cumparatorii pot vinde ceea ce au (nuda proprietate) urmand ca cei carora le vor vinde sa respecte la randul lor dreptul de uzufruct.
Furt ?
F1PAR2
Buna seara.
In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa>
eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
buniculmiti
Am cumparat in 2005 o casa de la doi tineri care aveau la acea data sub 40 de ani Noi avem acum 70 ani.Nu am stiut ce inseamna la acea data uzufruct viager si ... (vezi toată discuția)