Am cumparat in 2005 o casa de la doi tineri care aveau la acea data sub 40 de ani Noi avem acum 70 ani.Nu am stiut ce inseamna la acea data uzufruct viager si nici notarul nu mi-a explicat Acum vanzatorii imigrati din 2005 au si cetatenia tarii respective. Daca ar vrea sa revina in Romania pot sa ma evacueze?De cand au plecat eu am platit pe numele meu impozite ,taxe,am intretinut imobilul,am facut reparatii etc.Daca vreau sa vand imobilul pot sa fac acest demers?
Concret, care este legătura dintre act şi uzufructul viager despre care discutaţi? Cine sunt uzufructuarii? Dumneavoastră? Vînzătorii? Cei de la care vînzătorii au dobîndit imobilul?
Eu am cumparat casa de la cei doi tineri.In contract se stipuleaza ca citez"vanzatorii isi rezerva dreptul de uzufruct viager" La cea data eu nu am stiut ce inseamna acest lucru.Ei au imigrat in alta tara dupa cum am mai spus.
Da, îşi pot revendica dreptul de a stăpîni în fapt, de a închiria şi de a culege chiria, cu alte cuvinte, îşi pot revendica dreptul de uzufruct. Pot inclusiv să vă ceară să evacuati imobilul. Dreptul lor de uzufruct se va stinge abia la decesul lor.
Totuşi, dacă sunt îndeplinite condiţiile, aţi putea cere încetarea uzufructului în situaţia în care uzufructuarul lasă bunul să se degradeze (art.747 cod civil).
Nu puteţi vinde imobilul, adică întregul drept de proprietate, ci doar ceea ce aveţi: nuda proprietate. Cumpărătorul va trebui să respecte dreptul de uzufruct.
Furt ?
F1PAR2
Buna seara.
In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa>
eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)