avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... jignita,acuzata si neplatita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

jignita,acuzata si neplatita

Buna,sunt Adi,(f) bucatar de profesie.Lucrez la un restaurant de 1 an si 6 luni,timp in care am coordonat activitatea in bucatarie si rezultatele s-au vazut.Nu am comentat la angajare,am acceptat salariul minim pe ec.in urma cu 5 luni am cerut renegocierea salariului si cresterea implicita pe cartea de munca la 12 mil.lei vechi.s-a aprobat si am primit o anexa la contractul meu .in urma cu 3 luni angajatorul a solicitat ajutorul sotului meu pentru postul de manager .din acea clipa am devenit dujmanul nr 1 pentru tot personalul.pana in prezent barfele si invidia si-au facut efectul asupra angajatorului si sotul meu a renuntat la post..fiind neplatit la zi.vanzarile au scazut pe vara si angajatorul fiind influentat de staff a convocat o sedinta in care m-a acuzat in mod direct de faptul ca sunt vinovata ca nu mai avem livrari la pachete..pt .ca..a zis...ospatarul ..x...ca a vb.cu firma y...care comanda la noi ..ca am dat pe tura mea mancare stricata....in secunda 2 ..alt ospatar spune ca ..asa e...si el a mancat in nu stiu ce zi ...o ciorba de la mine si a vomitat .Am simtit cum toti ma pun la zid si nu am avut sansa sa ma apar si nu am fost lasata sa spun 2 vorbe.sedinta s-a terminat cu ..."o sa avem o discutie intre 4 ochi"Ce vreau sa spun e ca ...am ramas singura din personal care nu am fost platita de 2 luni si mi-a fost rusine sa fac ca altii scandal si sa iau cate putin cum apuc din bani.s-a strans o suma frumusica pe care ...nu stiu cum sa o mai scot de la angajator.am cerut sa-mi semneze cererea de preaviz si nu mi-a acceptat...a spus ca nu-i nici o graba...am cerut banii mi-a spus ca...nu are si sa inteleg situatia ca nu sunt vanzari..Dumnezeu nu stiu cum s-a intamplat dar din a doua zi de la sedinta am avut zilnic pe tura mea comenzi la pachet de la...exact acea firma care...eu am .."otravit-o"in prealabil.Pot oamenii sa acuze ..fara o dovada data de un laborator pe o anumita proba alimentara????poate angajatorul sa ma acuze bazat pe barfe si interese personale..??!!?? of...cat venin pot avea oamenii....si cat de fraera sunt...nu stiu cum sa plec de aici si sa-mi iau banii...vreau sa nu am probleme cu actele si in meseria mea consider ca e necesara o recomandare pe care nu vor sa mi-o dea...in urma cu o zi..am fost chemata in birou actuala managera m-a pus sa semnez o cerere de demisie care se termina cu un paragraf separat si spunea asa..citez: "Subsemnatul....salariat...functie...etc...va rog sa luati act de demisia mea,urmand sa incetez activitatea la data de.....etc....
acum urmeaza partea interesanta...
"Mentionez ca nu doresc sa stau pe perioada de preaviz din motive personale.
Prin prezenta declar ca NU doresc despagubiri financiare ,de nici o forma sau natura,si ca pe perioada in care am fost angajat mi-am primit toate drepturile."
DATA SEMNATURA

Nu am semnat asa ceva si am luat hartiile acasa..ma uit acum la ele si nu stiu cum e posibil sa am asa noroc...sunt asa ...dezamagita ...nu stiu ce sa fac....nu stiu ce inseamna hartia asta si cum sa dovedesc ca eu nu am luat banii de atata timp si nu vreau sa plec prin demisie si sa raman fara bani..si angajatorul ma evita si luni ma intorc la servici...acea bucatarie pe care o iubesc din tot sufletul...si nu stiu cum sa fac sa zambesc cand fetita mea ma intreaba ..'de ce plangi mami??!??!...
VA MULTUMESC CA MI-ATI DAT TIMP DIN VIATA DVS.SI ATI AVUT RABDARE SA CITITI DUREREA MEA ...am mare nevoie de sfaturi pana luni ca sa stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 11 Iulie 2010
Daniel Coman a scris:

Marculescu&Asociatii a scris:

Daniel Coman a scris:

Formulati contestatie la Tribunal la sectia
litigii de munca.



Contestatie la Tribunal?? la sectia litigii de munca??..mai rau o bagati pe saraca femeie in ceata....Contestatie pentru ce???....are o decizie?? are o incetare a CIM??? a fost sanctionata disciplinar....??? eu zic sa cititi ceea ce a scris colega noastra si dupa aceea sa scrieti "opiniile" dvs......


E usor sa critici cand nimic nu ai a spune.
Cred ca site-ul asta e pentru a da sfaturi, nu pentru a sfatui alti colegi sa citeasca.
Dar daca e vorba de citit ar fi fost bine daca citeati ce a spus utilizatorul si
anume ca
am ramas singura din personal care nu am fost platita de 2 luni si mi-a fost rusine sa fac ca altii scandal si sa iau cate putin cum apuc din bani.s-a strans o suma frumusica pe care ...nu stiu cum sa o mai scot de la angajator.am cerut sa-mi semneze cererea de preaviz si nu mi-a acceptat...a spus ca nu-i nici o graba...am cerut banii mi-a spus ca...nu are si sa inteleg situatia ca nu sunt vanzari..


Drepturile salariale neplatite se pot obtine doar in urma unui proces
ce se poate judeca la tribunal - sectia litigii de munca, cu procedura prevazuta
de Legea nbr. 53/2003 - Codul muncii.
In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului, iar pentru aceste
litigii de munca nu se plateste taxa de timbru.

Si o eventuala demitere se judeca tot acestei proceduri - banuiesc ca doamna
are nevoie de sfaturi juridice.

De acord ...insa cand mai vorbiti...apropo de sfaturi juridice "bune"...indicati doamnei care este diferenta intre CONTESTATIE (mentionata de dvs anterior )si CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA (invocata acum)....va contraziceti singur....parca site-ul era pentru sfaturi juridice nu??

Eu spusesem ca nu poate sa incapa vorba sa faca o contestatie (conform spuselor dvs)...asta este...
Marculescu&Asociatii a scris:

.......
De acord ...insa cand mai vorbiti...apropo de sfaturi juridice "bune"...indicati doamnei care este diferenta intre CONTESTATIE (mentionata de dvs anterior )si CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA (invocata acum)....va contraziceti singur....parca site-ul era pentru sfaturi juridice nu??

Eu spusesem ca nu poate sa incapa vorba sa faca o contestatie (conform spuselor dvs)...asta este...


:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca sunteti in masura a impune cuiva ce sfaturi sa dea pe forum.
Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Utilizatorul trebuie sa discearna singur in ce masura raspunsurile primite il pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzati de furt de catre patron restaurant ContSters377560 ContSters377560 Buna ziua, suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe ... (vezi toată discuția)
Care este metoda legala pt firmele care nu si platesc angajatii? ioana2525 ioana2525 Buna ziua. Lucrez la o firma de 1 an. De 4 luni intarzie cu salariul ( este 10 dec si eu nu am luat inca salariul pt luna octombrie !!) #-o. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala semplicementeemma semplicementeemma buna ziua,am si eu o problema si as avea nevoie de ajutor de specialitate...sunt angajata la un restaurant ca ospatara de 1 luna si jumatate..am intampinat ... (vezi toată discuția)