avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa nationalizata de 50 de ani dar revendicata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa nationalizata de 50 de ani dar revendicata de cativa ani in proces!

Sa spunem ca o ruda apropiata mie are o casa unde locuieste cu chirie(casa fiind nationalizata), aceasta in momentul actual dispune de bani pentru a o cumpara in totalitate. Ea locuieste aici in curte cu mai multi vecini, de peste 50 de ani.A aparut o "problema" din senin asa cum ar fi revendicarea uneia dintre case din aceasta curte...aici problema e ambigua pentru ca e neprecizat care din imobilele respective se doreste a fi revendicat.Dar cumpararea nu poate fi inca efectuata din cauza acestei persoane care doreste revendicarea dreptului de a-si cumpara locuinta!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:49, 11 Iulie 2010
Din pacate, daca nu a profitat de posibilitatea acordata de legea 112/1995 pentru cumparare, acum trebuie sa astepte finalizarea aplicarii legii 10/2001 si abia dupa asta, daca casele nu vor fi retrocedate, va exista posibilitatea cumpararii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 Adeea Adeea buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu notificare legea 10/2001 Artigas Artigas Va salut, Poate fi vandut un imobil in legatura cu care fostul proprietar a depus o notificare la PMB pe Legea 10/2001 acum 10 ani ? Acesta nu a completat ... (vezi toată discuția)