avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

buna seara ...ma numesc mihai sunt stabilit in Italia de 9 ani .. acum cateva zile sa ivit o problema in legatura cu un teren pe care 5 luni in urma l am vandut cu un act de mana unei persoane care ma contactat aici in italia la domiciliu
terenul este intravilan iar eu detin un act de mostenitor (unic mostenitor).. cateva acte de masuratori vecini etc .. detin de asemeni actul original de vanzare cumparare din 1931(cca) prin care bunica de la care am mostenit terenul a intrat in posesia acestuia.
mentionez ca pe acest teren se afla o cladire a fostului C.A.P:.. al carei proprietar este tocamai aceasta persoana care a venit sa cumpere terenul .
Pana in 2002 nu exista o lege care sa reglementeze daca se poate vinde sau nu un asemenea teren .. acum ..aceasta persoana cerandu-mi sa-i vand ma asigurat ca acum se poate vinde iar lui ai ajunge doar actul de vanzare cumparare facut de mana cu martori ...dupa 5 luni sa razgandit si vrea banii inapoi pt motive necunoscute mie ..Intrebarea ? eu sunt in reguila sau nu deoarece ma ameninta cu instanta ... va muiltumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
MihaiG., utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiG. , utilizator 00:58, 11 Iulie 2010
Actul de mana pe care l-ati facut nu este valabil. Legislatia prevede doar contractul de vanzare-cumparare autentic ( la notar), pe baza titlului de proprietate, cadastru, intabulare si certificat fiscal.

Nu ati vandut cu act autentic, de fapt nu ati vandut deloc.

Acum nu stiu in ce temei legal v-ar putea da in judecata...
pai ar fi trebuit sa vi se para suspect atunci cand v a spus ca vrea "act facut de mana"
de ce va ameninta cu instanta?? cu ce dovezi??? act de mana cu martori = 0 la tribunal
stati linistit si va bucurati acolo de paste si vreme buna in italia ca la noi ploua......
va multumesc pentru raspuns stam un pic mai bine ca eram ff stresati .. astazi ma sunat pe telefon de fapt azi mi a spus ce voia sa faca .. impreuna cu avocata lui voiau sa vanda pamantul mai departe unei persoane straine .. si probabil au crezut ca o pot face cu actul de mana si cu fotocopiile de la actele ce le aveam eu .. in fine .. in alta ordine de idei .. eu acum daca vreau sa ma pun in regula cu respectivul teren ce pasi ar trebuie sa urmez ? asi putea sa fug in august pana in tara pe cheltuiala mea desigur cu toate ca acolo nu mai am pe nimeni doar pe acest teren ... va multumesc inca odata pt rabdarea acordata ..... p.s lilianaG la noi e un cald teribil numai problema asta ami mai lipsea .. multumesc si tie pt sfaturi
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MihaiG., utilizator
va poate actiona in instanta...tot ce are el este un inceput de dovada...scrisa...cu atat mai mult cu cat exista si martori....in fine...actul de vanzare-cumparare este translativ de proprietate si trebuie incheiat in forma autentica.........este dreptul lui de a va actiona in instanta.....asta nu inseamna ca are si castig de cauza!
apropo de martori .. actul a fost facut in csa la mine martorii ia trecut el si a zis ca i va pune sa semneze acasa .. nici data nu a pus-o am fotocopiat ce a iesit deci pe actul meu de vanzare cumparare nu exista data si nici semnatura martorilor poate pe al lui o fi dar pe al meu nu exista nimic pt ca asa a cerut el .. toate foile pe care el lea vrut eu le am fotocopiat ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
MihaiG., utilizator

Alte discuții în legătură

Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan lili ticala lili ticala Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)