avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca, fisa post, acte studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca, fisa post, acte studii angajare

Buna seara!
Sunt angajat la o firma privata de peste un an de zile.
O sa descriu pe scurt situatia.
Ceea ce prestez eu pentru firma nu coincide deloc cu ceea ce mi s-a trecut in contract (postul de analist teritorial de marketing - trecut in contract - conducerea hotarand aceasta ca sa ma angajeze cu studii medii).
Am cautat si in codul COR nu exista aceasta functie... exista doar "analist teritorial" (ceea ce ar insemna dupa intelegerea mea a codului COR un fel de geograf.. care necesita studii superioare).
Desi... daca au specificat "analist teritorial de marketing" ar putea sa insemne studii superioare de marketing?
La peste un an de la angajare mi se cere sa semnez o fisa a postului pe care nu am voie sa trec data la care am semnat (motivandu-mi-se ca aceasta trebuia pusa la dosar la momentul intocmirii contractului).
Intrebarea 1)Ce am riscat daca am semnat fisa postului fara sa o datez? Ce riscuri pot avea daca in atributii sunt niste atributii care nu corespund nici cu atributiile reale, nici cu atributiile postului din contract(sau din titlul fisei de post). Toata firma, indiferent de post, are aceleasi atributii.

Deasemeni, tot acum mi s-a cerut diploma de liceu, pe motiv ca au pierdut actele de la dosar.
Imi amintesc ca la angajare mi-au cerut ultimul act de studii. Colegilor mei care sunt angajati tot cu studii medii, li s-a cerut ultimul act de studii (studii superioare).
Intrebarea 2.) As dori sa imi spuneti in aceasta situatie, ce act de studii ar trebui sa prezint(diploma de liceu sau diploma de master)?

Avand in vedere denumirea postului "analist teritorial de marketing" care in cor inteleg ca necesita studii superioare, eu fiind incadrata cu studii medii (liceale- informatica).
Dar avand finalizate facultate si master in domeniu economic (care includ o multime de cursuri de marketing si strategii teritoriale de marketing) ma gandesc ca ar trebui sa fiu incadrata pe acest post cu studiile superioare (care din punctul meu de vedere corespund postului).
Intrebarea 3.) Acesta sa fie motivul pentru care mie mi se cere diploma de liceu? iar celorlati colegi ultimul act de studiu (facultate)?

Intrebarea 4.) Avand in vedere ca lucrez de peste 1 an la aceasta firma, cum se acorda sporul de vechime? Beneficiez? (bineinteles ca nu o sa imi acorde asemenea beneficii, dar pt informarea mea si a colegilor)

Intrebarea 5.) Beneficiile acordate angajatilor care lucreaza la calculator sunt acordate si angajatilor care nu au trecut in contractul de munca un post gen "programator', "operator pc"? dar care isi desfasoara toata activitatea in fata calculatorului? (bineinteles ca nu o sa imi acorde asemenea beneficii, dar pt informarea mea si a colegilor)

Stiu ca sunt o groaza de nereguli la aceasta firma, mai sunt si altele, dar asta e Romania in care traim, nu putem face nimic....
Astept cu interes raspunsurile persoanelor cunoscatoare in domeniu.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
anitsirc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 11 Iulie 2010
Cum as putea sa determin angajatorul sa ma incadreze cu studii superioare, fie pe postul pe care deja sunt angajat, care necsita studii superioare economice, studii pe care le am. Cum m-a incadrat pana acum, a facut-o pentru a nu ma incadra cu studii superioare, dar am studiat mai bine in cOR si acest post necesita studiile superioare pe care le am..insa imi angajatorul cere diploma de liceu.

Fie sa ma incadreze conform ceea ce fac eu, caci activitatea pe care o desfasor necesita deasemeni studii superioare.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
anitsirc, utilizator
In conditiile in care angajatorul nu respecta legislatia muncii cu privire la relatiile de munca, sanatatea si securitatea in munca aveti posibilitatea de a sesiza ITM-ul sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt usor nedumerita intr un anume aspect si anume: ... Mary0211 Mary0211 Buna ziua, Sunt usor nedumerita intr un anume aspect si anume: De 4 ani sunt angajata la o firma pe un post care in evidentele codurilor COR figureaza cu ... (vezi toată discuția)
Incadrare post penan penan salut, am si eu o intrebare, am lucrat la o multinationala si am fost incadrat cu postul " analist servicii client" problema este k inca nu am diploma ... (vezi toată discuția)
Subinginer angajat pe post de inginer Instantlife Instantlife buna ziua? O societate angajeaza subingineri si chiar persoane fara studii superioare pe post de inginer(nu e vorba doar de post intern, dar mai si fac ... (vezi toată discuția)