Buna ziua,
In prezent sunt in cic de circa un an de zile si am luat in calcul posibilitatea de a ma reintoarce la locul de munca datorita scaderii indemnizatiei cu 15 %.Firma la care lucrez si-a schimbat denumirea din ifn in broker de credite.In orasul in care locuiesc activitatea legata de acordarea creditelor a scazut semnificativ datoria crizei economice si ma tem ca nu voi mai avea loc de munca ( probabil ca-l vor desfiinta ).In acest caz dupa un an de munca la ei, un an de cic ( sau doi daca nu ma intorc ), si mai am 3 ani lucrati inainte la o alta firma pot beneficia de somaj?Sau firma la care lucrez acum este cumva obligata sa-mi asigure alt loc de munca ? Va multumesc !
Beneficiati de siomaj daca va intioarceti la locul de munca si va fi desfintat,l avind in vedere vechime dv. de peste 5 ani beneficiati de somaj pe o perioada de 9 luni
Beneficiati de somaj numai daca:
1. c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs
2. aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Ajutor de somaj
0748347308
Daca am fost disponibilizat in urma O.U.G nr 63/2010 prin desfintarea locului de munca ocupat cu norma intreaga si in paralel mai detin un loc de munca cu ... (vezi toată discuția)
Somaj
madimadi
am fost in concediu cc pana in noiembrie,iar firma la care am lucrat a fost vanduta,neputand lua legatura cu noi patroni.intrebarea mea este,daca dau firma in ... (vezi toată discuția)