avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

BUNA ZIUA as dori o informatie legata de cumpararea unui teren .Am gasit un teren,proprietarul terenului imi cere o arvuna de 10000ron ,dar proprietarul nu are inca cadastru facut este in solutionare fapt care ma nedumereste acel teren este proprietatea mamei care in urma decedarii sotului cele 3 fete au devenit mostenitoare prin acte acum ele doresc vanzarea terenului una din ele fiind cea care doresc eu sa cumpar terenul am fost la biroul de cadastru unde il au dosaru si mia zis ca dupa ce cadastru e gata urmeaza repartitia sa cam asa ceva celor 3 loturi ale fetelor + casa mamei in acest caz nu stiu ce acte sa fac la notar ca nu cumva proprietara sa se razganeasca si sa nu trag de bani apoi in instanta cea de la care cumpar terenul are titlu de mostenitor intrun act [succesiune] vVA ROG SA MI RASPUNDETI CAT MAI REPEDE CA MAINE VOR SA I DAU ARVUNA VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ionandra , utilizator 11:49, 11 Iulie 2010
Nu prea am inteles cine este defapt proprietarul terenului. Mama, mama si surorile , sunteti si dvs coproprietara ? In functie de aceasta situatie puteti sa dati arvuna prin notariat( obligatoriu) iar la semnarea actului sa vina toti proprietarii.
mama si fetele dansei care au dezbatut taxa de succesiune iar una din fete vrea sa mi vanda mie dar actele adica cadastru si impartire sau lotizarea nu e gata
ionandra a scris:
[mama si fetele dansei care au dezbatut taxa de succesiune sunt proprietare iar una din feteeste cea care vrea sa mi vanda mie dar actele adica cadastru si impartire sau lotizarea nu e gata cum fac
ionandra a scris:

nu sunt eu coproprietara eu sunt cumparatorul ,mama si fetele dansei care au dezbatut taxa de succesiune sunt coproprietare iar una din fete vrea sa mi vanda mie dar actele adica cadastru si impartire sau lotizarea nu e gata
ce act pot face atunci cand ii dau arvuna ca nu sa se razgandeasca si apoi sa i dau diferenta ca terenul sa mi revina de drept
ionandra a scris:

ionandra a scris:

nu sunt eu coproprietara eu sunt cumparatorul ,mama si fetele dansei care au dezbatut taxa de succesiune sunt coproprietare iar una din fete vrea sa mi vanda mie dar actele adica cadastru si impartire sau lotizarea nu e gata
ce act pot face atunci cand ii dau arvuna ca nu sa se razgandeasca si apoi sa i dau diferenta ca terenul sa mi revina de drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cadastru dezlipire cristianmia cristianmia s-a facut succesiunea unui teren si casa intravilan,rezultand 4 mostenitori din care unul este decedar(2 mostenitori) 2 mostenitori cedeaza partea fiecaruia ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)