avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa dau in judecata angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa dau in judecata angajatorul?

buna ziua,daca am castigat un proces pentru concediere ilegala,si ei recunosc asta,le pot deschide un proces ,sa plateasca pentru nedreptatea pe care au facuto
Cel mai recent răspuns: dansorin , utilizator 18:27, 11 Iulie 2010
În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
Am inteles ca ati cistigat deja procesul.Puteati cere in cadrul acestuia si despagubirile izvorite din concedierea nelegala pentru a nu mai inainta inca un proces care dupa cum stiti dureaza si implica tot felul de costuri.
am castigat recurrsul,si firma respectiva a facut revizuire si o contestatie la recurs,am cerut daune morale dar nu sau acordat pentru ca avocata mea nu a pomenit nimic despre acest lucru,ca am stat in stital dupa concediere ,ca am ramas restanta la 2 banci,la intretinere ,medicamente,8 luni de zile am fost intretinut ,in instanta nu a vorbit deloc avocata mea,ce pot face sa plateasca pentru tot ,in revizuire firma cere schimbarea si recalcularea modului de calcul a despagubiri salariale
Daca in timpul recursurului s-au solicitat si daune, iar instanta nu s-a pronuntat asupra acestei cereri, atunci este posibil ca pe baza unei cereri de revizuire .... art.322 pct.2 C.proc.civ.

De asemenea, în condiţiile art.2812 C.proc.civ., partea interesată poate solicita completarea hotărârii, dacă instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale.
cand se judeca revizuirea, avocata mea poate face o completare sau o cerere sa se discute si problema daunelor morale sau trebuie sa deschida alt proces ,iti multumesc pentru lamuriri,sincer iti spun ca am ales o avocata care nu vrea sa munceasca sau sa gandeasca de nu ma invata ce trebuie facut asa ii mai dau ei ideei discutand cu dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Litigii munca dansorin dansorin buna ziua,am avut un proces de congediere ilegala,la fond am pierdut deoarece av.nu a depus toate actele,la recurs am castigat am cerut ,daune morale si ... (vezi toată discuția)
Revizuire si contestatie dansorin dansorin daca am castigat un recurs si avocatul advers recunoaste ca m au dat afara ilegal, la revizuire ei cer doar anularea drepturilor salariale ,eu pot face o ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire,va rog urgent araoil araoil Am avut 2 procese pe rol.Procesul 2, perioada 01.06.2008 pana la zi.In acest proces s-a anulat decizia de concediere abuziva,de primit drepturi salariale din ... (vezi toată discuția)